Haren permanent krullen

geplaatst in: Uncategorized | 0

Heb je steil haar, maar wil je graag krullen? Er zijn verschillende soorten permanent krullen in 2020. Grove krullen maken steeds vaker plaats voor strakke permanent krullen. Hoe lang blijft het permanent krullen zitten en kan je permanent krullen ook zelf doen? Lees in dit artikel alles over het permanent krullen van jouw haar.  

Vrouw, Schoonheid, Gekruld, Haar

De trends van nu om je haren te krullen? 

Het permanenten van jouw haar is tegenwoordig heel normaal en steeds meer mensen doen het. Permanenten is al een eeuwenoud begrip. SInds 2021 neemt het permanent haar krullen steeds meer toe. Er zijn namelijk verschillende soorten permanent krullen. Trends volgens elkaar hierin op. Een van de trends die op het gebied van permanent krullen al vanaf 2018-2019 zichtbaar was, is het beachwave kapsel. Deze permanent, gekenmerkt door grove krullen kunnen zowel voor kort als voor lang haar. De krullen zijn grof en groot. Dit geeft een veel natuurlijker effect in tegenstelling tot het permanenten van je haar van jaren geleden. 

Permanent krullen, hoe doe ik dit?

Het zelf permanenten van jouw haar kan zeker. Maar wat gebeurd er überhaupt bij het permanenten van jouw haar?  Tijdens het permanenten wordt je haar, met permanentvloeistof, in de rollers gezet. Bij een permanent met grove krullen worden dikke rollers gebruikt. Bij strakke krullen worden dunnere rollers gebruikt. Deze permanentvloeistof bevat zout. Hierdoor komen de haarschubben open te staan en worden de zwavelverbindingen in het haar verbroken. De haarstructuur wordt verwijderd en je haar zal veranderen. Zodra de permanentvloeistof is ingetrokken wordt die uitgespoeld. Dit gebeurt, terwijl de rollers nog in het haar zitten. Daarna wordt er een andere vloeistof, genaamd neutralisatievloeistof in het haar aangebracht. Deze vloeistof, bestaat uit waterstofperoxide, zorgt ervoor dat de permanent grove krullen blijven zitten. 

Kapsel, Kapper, Haar, Gespeld Omhoog

Zelf jouw haar permanenten? Dit doe je zo

Het is mogelijk om zelf een permanent te zetten. Een permanent om het haar te krullen is prijstechnisch goedkoper. De werkwijze is vergelijkbaar met het verven van je haar. Wanneer je bij lang haar je haar permanent gaat krullen, is het verstandig om dit niet alleen te doen. De rollers, op de juiste manier, in je haar krullen is namelijk erg belangrijk. En permanent stijlen kun je dus zelf doen.

Stap 1: Koop een permanent en rollers. Koop rollers waarvan je denkt dat de maat bij je haar past. Wil je een permanent zetten in lang haar en wil je grove krullen? Gebruik dan dikke rollers. Wil je kleine, strakke krullen? Gebruik dan dunne rollers. De materialen zijn verkrijgbaar bij een drogist of bij een kapperszaak.

Stap 2: Lees de gebruikswijziging grondig door. De tijdsduur van het inwerken is vooral belangrijk.

Stap 3: Borstel je haar goed door.

Stap 4: Was je haar met de conditioner die in de set zit. Maak je haar voorzichtig droog en kam je haar voorzichtig door. Wacht na het wassen met permanenten. Conditioner en permanent gaan niet goed samen. De vloeistof kan door de conditioner namelijk niet goed doordringen in het haar.

Stap 5: Pak handschoenen. De vloeistof is namelijk slecht voor je handen. 

Stap 6: Bescherm je huid met vaseline. Smeer je hals, nek, gezicht in. De haarlijn en oren zijn hierbij van groot belang.

Kapsel, Kapper, Salon, Haar, Stylist

Stap 7: Bedek je schouders met een handdoek, zodat er geen vlekken in je kleding komt. Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Doe dan ook oude kleding aan.

Stap 8: Maak een verdeling (4 gelijke delen) in het haar. Gebruik plastic haarspelden om je haar te verdelen. 

Stap 9: Doe de rollers in je haar. Begin onderaan en werk naar boven. Wikkel een vloeitje om de haarpunten. 

Stap 10: Doe de permanentvloeistof in je haar. Het gedeelte bij de hoofdhuid moet het langste inwerken. Begin daarmee.

Stap 11: Laat de vloeistof inwerken. Hou de inwerktijd van de gebruiksaanwijzing aan. 

Stap 12: Spoel de permanentvloeistof uit je haar.

Stap 13: Doe vervolgens de neutraliserende vloeistof in je haar.

Stap 14: Maak je haar heel voorzichtig droog. Borstel je haar ook nog niet uit, want dan zullen de krullen uitzakken. Na 24 uur is de permanent pas werkend.

Stap 15: Gebruik verzorgende producten voor krullend haar om de conditie van je haar te waarborgen. 

Hoe lang blijft het zitten?

Het kan liggen aan verschillende dingen hoe lang jouw permanente krullen blijven zitten. Gemiddelde blijft het zitten tussen de 3 en 6 maanden. Des te strakker de krul is gezet, des te langer deze blijft zitten. Ook is de duur afhankelijk van de conditie en lengte van het haar. Het blijft niet voor altijd zitten de na verloop van tijd  zullen de permanent krullen steeds meer uitzakken.

Kam, Haarborstel, Haardroger, Borstel

De voor en nadelen van het nemen van permanente krullen 

  • Wil je zowel permanent krullen als een kleur? Laat je haar dan eerst krullen en daarna kleuren. De permanentvloeistof kan mogelijk je haar verbleken. Het is daarom verstandig om eerst krullen te permanenten en daarna je haar te kleuren.
  • Was je haar pas na 48 uur. Doe je dit niet, dan blijft er niets meer van de permanent 
  • Knip je het haar na het permanent krullen van kort of lang haar? Dan kan het mogelijk uitzakken, en dat zou zonde zijn van alle tijd en moeite! Doe je dit wel? Let er dan op dat je haar, bij het knippen, sneller korter lijkt door het krullen. 
  • Permanent je haar niet vaker dan 1x per jaar. Permanenten is chemisch en daardoor schadelijk voor je haar. 
  • over. Doe dit met een milde shampoo in combinatie met een conditioner. 
  • Het is niet verstandig om je permanent te stijlen en dit zelf te doen. De hitte is in combinatie met de permanent niet goed voor je haar.
  • Gebruik verzorgingsproducten voor krullend haar en niet voor steil haar. Deze producten hebben namelijk  een voedende werking en beschermen je haar tegen vochtigheid en pluis. Kam, borstel of föhn je haar niet teveel. Door het intensief borstelen van je haar kan er minder krullen ontstaan. 
  • Voordat je een permanent met grove krullen in lang of kort haar laat zetten, is het verstandig om je haar eerst te laten knippen. Het permanenten van je haar is een chemische reactie. Gezond haar is hierdoor van groot belang en bepaald, onder andere, het resultaat van de krullen. 
Vrouw, Haar, Haardroger, Zijaanzicht

Kosten van permanent krullen?

Professional laat zetten is de prijs voor het permanent krullen tussen de 40 en 100 euro. Zelf een permanent zetten kost tussen de 5 en 20 euro. De permanent krullen kosten zijn afhankelijk van je haartype, haarlengte, de kapsalon en of je een grove krullen permanent of een strakke krullen permanent wilt. 

Een professional is in tegenstelling tot zelf een permanent zetten vele malen duurder. Dit komt doordat de kans dat het goed gaat veel groter is. Ze hebben er verstand van en doen het vaker. Doordat de structuur van je haar verandert, is het belangrijk dat dit goed wordt uitgevoerd. Zo ben je verzekert van mooie permanent krullen voor zowel kort als lang haar!

Vind je het te duur om het te laten doen? Dan kan je ook zelf je haar permanenten. Wanneer je deze permanent krullen zelf wilt doen, is het belangrijk om je aan de inwerktijd te houden. Doe je dit niet? Dan kan je haar flink beschadigen. 

Ik vind mijn permanent niet mooi, wat nu?

Het kan gebeuren dat je permanent niet naar je zin is. De krullen zijn mogelijk te strak. Wat moet je doen voor een grove permanent voor kort of lang haar? Je kunt wachten totdat de krul steeds verder uitzakt. Ook kan je plantaardige olie, zoals kokosolie in je haar smeren. Spoel dit, na ongeveer 10 minuten, uit met lauw water. Breng daarna een conditioner aan en laat dit inwerken. Op deze manier is het mogelijk om de krullen losser te krijgen. Nog niet tevreden over het eindresultaat? Herhaal dit dan nogmaals, totdat je een grove permanent hebt voor je lange of kort haar.

Make-Up, Gezondheid, Serum, Onderhoud

Is het permanenten van je haar schadelijk?

Doordat de haarstructuur door de chemicaliën verandert, is het permanenten een flinke aanslag op je haar. Echter zijn er voor het permanent krullen verschillende productsoorten verkrijgbaar. Tegenwoordig zijn er mildere en/of ammonia vrije vloeistoffen die minder schadelijk zijn voor je haar. Wanneer je fijn haar hebt, zal er een milder product worden toegepast dan wanneer je dik haar hebt. Wel blijft het permanenten van je haar slechter in tegenstelling tot geen permanent.

Kan je zelf je haar permanenten?

Dit kan je zeker. Doe het altijd voorzichtig en via de gebruiksaanwijzing.

Hoe lang blijft het zitten?

Het verschilt per haartype hoe lang het blijft zitten.

Wat zijn de voordelen van permanente krullen?

Je hoeft het maar 1 keer per jaar te doen.

Wat is een nadeel van permanenten?

Het is schadelijk voor je haar.

Hoe duur is het om je haar te permanenten?

Dit verschilt of je het bij een professional laat doen of het zelf doet. De prijzen kunnen verschillen tussen de 10 euro en de 100 euro.