Cadeau voor trouwdag ouders nodig? Check deze ideeën

geplaatst in: Vrije tijd | 0

Een vaas, bloemen, boek of toch schoenen? Een cadeau kiezen voor de trouwdag van je ouders is altijd lastig. Na talloze websites af te struinen ben je vaak nog niet verder. Je ouders verrassen hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn. Aan de hand van traditionele bruiloftsjaren heb ik de leukste en uniekste cadeautjes voor je gevonden.

Aan ieder bruiloftsjaar is een ander materiaal verbonden. Zo geef je betekenis aan het cadeau dat je koopt. Welk cadeau bij welk bruiloftsjaar hoort, heb ik voor je op een lijstje gezet.

cadeau trouwdag ouders

Cadeau trouwdag ouders 1 jaar

Als je ouders één jaar getrouwd zijn wordt dit het katoenen huwelijk genoemd. Het is erg leuk om ze dan een katoenen cadeau te geven. De leukste katoenen cadeaus voor de eerste trouwdag van je ouders zijn:

Cadeau trouwdag ouders 2 jaar

Nu je ouders het eerste jaar door zijn, mag dat best gevierd worden! Het tweede huwelijksjaar staat bekend als het papieren huwelijk. Het perfecte moment dus om je ouders een mooi boek cadeau te geven.

Jij weet waarschijnlijk het beste welke boeken je ouders leuk vinden. Maar als wij zouden kiezen, wisten we het wel. Wat denk je van de onderstaande titels?

Cadeau trouwdag ouders 3 jaar

Jaar drie wordt het lederen huwelijk genoemd. Een cadeau hiervoor vinden bleek vrij lastig. Toch kun je veel met leer doen. Knutselen met leer is hier een leuk voorbeeld van. Enkele knutsel ideeën met leer zijn:

  • Een sleutelhanger van leer
  • Armband van leer 
  • Leren kaft voor een notitieboekje.

Cadeau trouwdag ouders 4 jaar

Het vierde jaar staat bekend als het zijden huwelijk. Zijde is een luxe stofje en erg zacht. Het materiaal wordt vooral in beddengoed en kleding gebruikt. Deze zijden cadeaus vallen hopelijk goed in de smaak voor de vierde trouwdag van je ouders:

Cadeau trouwdag ouders 5 jaar

Het vijfde huwelijksjaar staat in het teken van hout. Wil je echt iets unieks, maar tegelijkertijd ook wat vertrouwds geven? Verras je ouders dan bijvoorbeeld met prachtige en unieke houten tulpen.

cadeau trouwdag ouders 5 jaar

Cadeau trouwdag ouders 6 jaar

Bij het zesde trouwjaar heb je de keuze tussen twee thema’s. Het zesde huwelijksjaar staat namelijk in het teken van ijzer, maar ook van suiker. Geef je liever geen magneten of strijkijzers? Dan zijn deze cadeaus misschien wel leuk om te geven. 

Cadeau trouwdag ouders 7 jaar

Het zevende trouwjaar wordt ook wel het wollen trouwjaar genoemd en is ideaal voor de winterdagen. Wie wilt er nu geen wollen trui of sokken hebben en knus thuis kunnen zitten? Als je ouders buiten deze wintermaanden getrouwd zijn, hoeft dit niet meteen te betekenen dat er geen cadeau voor ze tussen zit.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een cursus schapen scheren? Dit is leuk als date of een familie-uitje. Koop je liever iets goedkopers? Bekijk dan deze producten:

Cadeau trouwdag ouders 8 jaar

Jaar 8 wordt ook wel het bronzen huwelijksjaar genoemd. Brons wordt regelmatig gebruikt in het dagelijks leven, maar vormt ook een leuke basis voor een cadeau voor de trouwdag van je ouders. Enkele leuke ideeën voor cadeautjes van brons zijn:

Cadeau trouwdag ouders 9 jaar

Het aardewerk huwelijk. Nu je ouders negen jaar getrouwd zijn, kun je ze verrassen met een mooie vaas of schaal. Deze kun je zelf ook versieren om het cadeau persoonlijker te maken.

Cadeau trouwdag ouders 10 jaar

Tien jaar is een erg lange tijd. Geef je ouders daarom een dikke kus. Dit tinnen huwelijk is namelijk niet niks! Natuurlijk mag ook een cadeau niet ontbreken. Voor het tinnen huwelijk kun je natuurlijk een cadeau van tin geven, maar ook sieraden zijn niet ongebruikelijk.

cadeau trouwdag ouders 12,5 jaar

Cadeau trouwdag ouders 11 jaar

Na elf jaar samen zijn, spreekt men van een stalen huwelijk. Verras je vader met een stoere armband en je moeder met een ring. Of verras ze beiden met een fruitmand (nog leuker als je deze vult met lekker fruit).

Cadeau trouwdag ouders 12,5 jaar

Voor veel getrouwden is dit huwelijksjaar het eerste jubileum. Dit wordt vaak met vrienden en familie gevierd. Een cadeau kopen is natuurlijk altijd goed, maar het feest organiseren is nog leuker!

Ga je toch liever voor een cadeau? Misschien is dit unieke beeldje wel wat:

Cadeau trouwdag ouders 15 jaar

Het kristallen huwelijk volgt na het eerste echte jubileum. Van dit bijzondere edelglas worden de mooiste beeldjes en glazen gemaakt. Ideaal om als cadeau weg te geven.

Cadeau trouwdag ouders 20 jaar

Na 20 jaar wordt het porseleinen huwelijk gevierd. Als cadeau geef je bijvoorbeeld een mooi porseleinen schaaltje of een beker.

Cadeau trouwdag ouders 25 jaar

Het is weer tijd voor feest! Het 25ste jaar heeft als thema zilver. Ook hier kun je je ouders verrassen met een feest, of ze een dinerbon cadeau geven. Koop je toch liever een zilver cadeau, dan is dit misschien wel wat:

cadeau trouwdag ouders 25 jaar

Cadeau trouwdag ouders 30 jaar

30 jaar samen is een mooie prestatie. Deze 30 jaar wordt het parel huwelijk genoemd. Laat je ouders vandaag extra speciaal voelen. Maak ze bijvoorbeeld wakker met een ontbijt op bed en geef ze een mooi cadeau.

Cadeau trouwdag ouders 35 jaar

Het koraal huwelijk wordt vaak niet gevierd. Ook kun je koraal niet als cadeau geven. Het is dus belangrijk om creatief te zijn. Hier zijn enkele ideeën om je ouders te verwennen met hun 35ste jaar:

  • Neem ze mee uit eten
  • Geef een dinerbon cadeau
  • Plan een romantische avond voor ze
  • Vertel ze hoeveel ze voor je betekenen
  • Maak een PowerPoint met de leukste en grappigste foto’s van de afgelopen 35 jaar

Cadeau trouwdag ouders 50 jaar

Het is eindelijk zover. 50 jaar lang zijn je ouders elkaars steun en toeverlaat geweest. Het gouden huwelijk is een ervaring om nooit te vergeten. Geef ze een mooi cadeau van goud, of misschien zelfs een luxe vakantie.

Cadeau trouwdag ouders 60 jaar

Naast een bezoekje van de burgemeester is een feestje erg gebruikelijk voor een diamanten huwelijk. 60 jaar samen is natuurlijk erg lang. Maar wat geef je als cadeau voor dit speciale huwelijk?

cadeau trouwdag ouders 60 jaar

Zo, dat waren een hoop cadeaus die je voor de trouwdag van je ouders kunt geven gebaseerd op het trouwjaar. Zat hier niks voor je tussen? Neus dan vooral nog even rond op het internet. De trouwdag van je ouders is een hele speciale dag voor je familie. Daar hoort het perfecte cadeau bij.