De Beste Muizenval: Algemeen en Diervriendelijk

geplaatst in: Dieren, Wonen | 0

Het uitkiezen van een muizenval kan best lastig zijn. Maar als je van een muis af wilt komen, wil je natuurlijk de beste muizenval hebben. Erachter komen welke val het beste is, kan echter moeilijk zijn met het grote aanbod.

Daarom is deze blog ontwikkeld! Op basis van klantenrecensies van bol.com heb ik voor jou de beste muizenval gevonden. Daarnaast is er ook rekening gehouden met de dierenvrienden: ook aan de beste diervriendelijke muizenval zal aandacht besteed worden.

Let er wel op dat dit slechts mijn aanbeveling is. In de praktijk kan de ene muizenval natuurlijk betere resultaten opleveren dan de andere. Dat kan ik niet testen. Dit zijn slechts de muizenvallen die ik aanbeveel op basis van klantrecensies op bol.com.

muizen bestrijden

De Beste Muizenval: Algemeen

Wat maakt een muizenval de beste muizenval? Ten eerste moet de val natuurlijk gewoon doen wat hij hoort te doen: muizen vangen. Maar ook belangrijk is dat het lokaas niet zomaar uit de val kan worden gepakt en dat de muis niet onnodig veel of lang pijn leidt. En de prijs van de val moet natuurlijk ook in orde zijn.

Onder andere op basis van deze factoren ben ik op zoek gegaan naar de beste muizenval. En we hebben een winnaar!

muizenval beste getest
De informatie in de afbeelding kan afwijken. Screenshot: 21-04-2020 via bol.com

Deze muizenval wordt op bol.com gemiddeld beoordeeld met 4,9 van de 5 sterren. En met een reden! De val doet zijn werk zeer goed. Wanneer een muis gevangen wordt, slaat de val hard dicht. Hierdoor is het beestje op slag dood en lijdt het niet onnodig veel pijn.

Daarnaast is het volgens gebruikers van het product gemakkelijk om de val te installeren. De muizenval wordt gebundeld met een handleiding. Hierdoor zit je niet oneindig te knoeien met het opzetten van de val. Ook het lokaas is gemakkelijk te plaatsen. Het product is geschikt voor binnen- en buitengebruik.

Wat veel mensen ook op prijs stellen, is dat het product veilig is. Je hoeft de dode muis niet aan te raken om deze te verwijderen van de val. Je kunt zelfs, mocht je daar behoefte aan hebben, de val hergebruiken. Om dit te doen, hoef je het product alleen met water te reinigen.

Qua prijs komt de val momenteel op zo’n €3,50 per stuk. Echter wordt het product in een verpakking met zes stuks geleverd, waardoor je op het moment €20,99 kwijt bent voor de vallen. De prijs ligt hoger dan die van de welbekende houten val, maar daar staat een hogere kwaliteit tegenover.

Kortom, gebruikers zijn zeer positief over deze val door de combinatie van de snelle dood van het ongedierte, hoe gemakkelijk de val te installeren is en hoe veilig het product is om te (her)gebruiken. Al deze factoren samen maken dit product de beste muizenval!

Beste Diervriendelijke Muizenval

Maar met alleen de beste muizenval zijn we er nog niet! Er zijn tegenwoordig namelijk ook een groot aantal diervriendelijke muizenvallen op de markt.

Aan het begrip ‘diervriendelijke muizenval’ kunnen verschillende betekenissen verbonden worden. Sommige mensen verstaan hieronder namelijk een val waar het beestje levend in terechtkomt zodat deze later in de natuur uitgezet kan worden. Anderen zien een val die de muis in één klap doodmaakt als diervriendelijk, omdat het dier zo niet lang pijn lijdt.

In deze blog versta ik de eerste variant als diervriendelijk. Er zal hier daarom alleen aandacht besteed worden aan de vallen die de dieren in leven houden. En ook op dit gebied hebben we een winnaar!

beste diervriendelijke muizenval
De informatie in de afbeelding kan afwijken. Screenshot: 24-06-2020 via bol.com

De beste diervriendelijke muizenval is in mijn ogen die van het merk Wonact. De val wordt op bol.com gemiddeld beoordeeld met 4,6 van de 5 sterren. Ook hier is een goede reden voor.

Ten eerste is de val natuurlijk enorm diervriendelijk. Het ongedierte komt in een doorzichtige koker terecht en kan zelfstandig niet meer naar buiten. Zo kun je gemakkelijk de muis in de natuur uitzetten. Het product is geschikt voor binnen- en buitengebruik.

Wat mensen fijn aan dit product vinden, is dat het gewoon goed zijn werk doet. De dieren kunnen op een diervriendelijke wijze gevangen worden. Daarnaast is de muizenval enorm veilig, zowel voor jou als voor het dier. Het muisje krijgt voldoende zuurstof door het ventilatierooster dat in het product is opgenomen.

Het lokaas is gemakkelijk te plaatsen en te vervangen, wat het gebruiksgemak vergroot. Je kunt bovendien de val hergebruiken, waardoor je niet telkens opnieuw een muizenval hoeft aan te schaffen als je met een muizenprobleem zit.

De prijs voor een val komt ongeveer op €12,50, maar het product wordt in een set van twee geleverd. Daardoor zul je waarschijnlijk zo’n 25 euro kwijt zijn voor de set. Voor dat geld krijg je dus wel de beste diervriendelijke muizenval. De prijzen van diervriendelijke muizenvallen liggen helaas doorgaans een stuk hoger dan die van de reguliere vallen.

Nogmaals, de val is zo goed doordat hij gewoon werkt zoals je ervan zou verwachten. De val is herbruikbaar en het diertje kan in leven blijven door het ventilatierooster. Dat maakt dit de beste diervriendelijke muizenval!

Let er overigens wel op dat je de muis snel weer buiten uitzet. Anders loopt hij namelijk de kans om te overlijden door de stress die hij ervaart in de kleine ruimte. En dat is waarschijnlijk niet waarvoor je deze val aanschaft.

muis in huis vangen

Bekijk deze Muizenvallen ook Zeker!

Deze blog focust zich eigenlijk alleen op de muizenval die ik over het algemeen als het beste beschouw en de beste diervriendelijke muizenval. Oorspronkelijk wilde ik meer varianten in de blog opnemen, maar er werden niet veel recensies van die varianten achtergelaten. Omdat ik je geen verkeerd beeld wil geven, heb ik besloten om ze buiten beschouwing te laten.

Echter wil ik de andere soorten muizenvallen ook zeker benoemen. Misschien zit er wel iets tussen dat je aanspreekt.

Elektrische Muizenval

Een hedendaagse variant op de klassieke muizenval is de elektrische muizenval. Deze muizenvallen, die er vaak uitzien als een mix tussen een koffer en een bakblik, bevatten een kleine ingang waardoor het beestje naar binnen kan. Eenmaal binnen krijgt de muis een elektrische schok en wordt het dier geëlektrocuteerd. Dit maakt het een snelle dood.

Het apparaat gebruikt doorgaans batterijen en kan alleen binnenshuis gebruikt worden. Twee nadelen zijn dat de kans dat de muis de muizenval betreedt kleiner lijkt te zijn dan bij andere varianten en dat de prijs wat hoger ligt.

(Ultrasone) Muizenverjager

Ook de ultrasone muizenverjager is een soort nieuwe muizenval. Maar in plaats van muizen te vangen, zorgt het apparaat ervoor dat de muizen wegblijven. De muizenverjager produceert een geluid dat ervoor zou moeten zorgen dat de muizen afgeschrikt worden. Dit geluid is voor de meeste mensen onhoorbaar.

Maar alhoewel de ultrasone muizenverjager soms gewoon zijn werk doet, zijn er ook zeer veel verhalen op het internet te vinden van mensen waarbij de muizenverjager helemaal niets uit lijkt te halen. Het is daarom vaak niet de beste oplossing.

Plakstrip Muizenval

De plakstrip muizenval is een val die ik in de blog wil opnemen omdat ik deze beslist niet aanraad. Alhoewel hij online gewoon beschikbaar is, is de plakstrip verboden. Deze val is namelijk pure dierenmishandeling. Er staan dan ook hoge boetes op het gebruik ervan.

Het beestje komt met zijn pootjes vast te zitten aan de plakstrip. Vervolgens probeert het dier tevergeefs van alles om los te komen. Soms uit dit zich zelfs in het doorknagen van de eigen ledematen. Uiteindelijk sterft het dier een lange en stressvolle dood.

Schaf daarom alsjeblieft geen plakstrip muizenvallen aan.

Koop een Kat!

En ten slotte is het in huis nemen van een kat natuurlijk een gezellige optie als je van de muizenplaag af wilt komen! Ze zijn vast wel bereid om er eentje te vangen voor hun trouwe baasje. Wees er alleen op voorbereid dat je ook een luie kat kunt treffen die geen muizen vangt. Dan heb je juist weer een ‘’plaag’’ erbij 😉

elektrische muizenval