Wat te doen bij: Ziggo Slecht Beeld

geplaatst in: Tech | 0

Helaas komt dit probleem vaak voor. Daar zit je dan lekker op de bank naar je favoriete programma te kijken, plotseling heb je blokjes in beeld of slecht beeld.

Ik heb hier voor je uitgezocht waar die problemen vandaan komen en hoe je die het beste kan oplossen.

Tv Storing Ziggo En Oorzaken

Het gebeurt ons allemaal weleens dan ben je eindelijk na een lange werkdag je favoriete tv-programma aan het kijken en plotseling heb je last van Ziggo televisie dat hapert. Dit kan komen omdat Ziggo tv storing heeft op bepaalde zenders. De meest voorkomende storingen zijn:

 • Ziggo Blokjes in beeld bij digitale tv
 • Ziggo haperend/schokkend beeld
 • Ziggo sport slechtbeeld/hapert/storing
 • Slecht beeld tv (algemeen)

Oplossingen

Natuurlijk laten wij jou hier niet achter zonder oplossingen, ik heb elk (hier boven opgenoemde) probleem onderzocht. Ondanks dat ik al deze problemen heb onderzocht, betekend dat niet alle oplossingen die ik opnoem zullen werken.

Het kan ook zo zijn dat Ziggo storing heeft op bepaalde zenders.

Ziggo Blokken In Beeld

Blokken en/of strepen in beeld komt vaker voor dan je zou denken, dus maak je nog geen zorgen er is mogelijk nog een oplossing voor jouw probleem. Blokken of strepen in je scherm kunnen verschillende oorzaken hebben, het hoeft dus niet per se zo te zijn dat jij als gebruiker wat fout heeft gedaan.

Je eerste prioritijd is het ontdekken van het probleem, begin daarom eerst met het uitzoeken of het probleem veroorzaakt word door een binnenshuis verstoring of dat het van buitenshuis al misgaat. Heb je meerdere digitale tv’s in huis? Kijk dan als eerste naar de andere tv’s om te kijken of het zelfde probleem zich daar ook afspeelt. Heb je het probleem op alle tv’s dan raad ik je aan om ziggo.nl/storingen te bekijken om de signaalsterkte te controleren.

Als het probleem zich maar op één apparaat  afspeelt dan is het probleem een binnenshuis storing. Dit zijn de apparaten die voor de meeste storing zouden kunnen zorgen:

 • Babyfoons
 • DECT-Telefoons
 • Beveiligingscamera’s
 • Smartphones of tablets met 4G
 • Draadloze lichtschakelaars

Indien één van deze apparaten je bekend voor komt, raad ik je aan om de apparaten zo gespreid mogelijk te gebruiken. Als er teveel apparaten met een te vergelijken frequentie bij elkaarstaan dan zorgt dit voor storing of in dit geval voor ‘Ziggo blokjes in beeld bij digitale tv’. De beste oplossing is om er voor te zorgen dat het signaal helemaal niet bij de tv kan komen. Dat doe je met afgeschermde kabels en splitters van Ziggo.

Ziggo Geeft Slechtbeeld Op tv

Dit is iets wat ik zelf ook heb ervaren bij Ziggo. Ik gebruikte als een jaar lang de zelfde setup van Ziggo en plotseling ging mijn beeldscherm kwaliteit drastisch omlaag. Dit is weer een geval wat meerdere oorzaken kan hebben, ten eerste is het dus belangrijk om het probleem te achterhalen.

Ziggo Storingskaart

Zoals ik al eerder heb beschreven bij het onderwerp ‘Ziggo blokjes in beeld’ is het weer belangrijk om te achterhalen of je niet last hebt van stoorzenders in je huis. Controleer of je mogelijke stoorzenders in huis hebt. Het is mogelijk dat er een tv storing is in het netwerk van Ziggo, daarom raad ik aan om een Ziggo storingskaart te gebruiken. Je vraagt je nu misschien wel af: wat is een Ziggo storingskaart? Of hoe vind ik een Ziggo storingskaart? Heel simpel je tikt simpelweg ‘’storingskaart Ziggo’’ in je zoekmachine. Of kijk bij Ziggo zelf voor storingen.

Coaxkabel En Tv Splitters

Heb je helemaal geen last van tv storing bij Ziggo, dan kan het mogelijk liggen aan de kabels die je gebruikt. Controleer je kabels op knikjes en scheurtjes, want dit zorgt uiteraard voor problemen en zijn je kabels aan vervanging toe. Koop niet te lange coaxkabels, een langere Coaxkabel betekend dat het signaal meer afstand moet leggen.

Als je meerdere tv aansluitingen hebt, word het signaal waarschijnlijk ergens verdeeld met een tv-splitter. Ook splitters hebben invloed op het signaal. Gebruik je splitters? Controleer ze dan op de volgende punten:

 • De splitter is volledig van metaal
 • Alle aansluitingen op de splitter zijn in gebruik of niet gebruikte aansluitingen zijn afgedekt.

Waar Kan Ik Coaxkabels Verkrijgen?

 Coaxkabels zijn overal te vinden. Je kan de Coaxkabels het makkelijkst vinden op bol.com. Ik vermeld hieronder 3 vertrouwbare kabels.

Wat te doen bij: Ziggo Signaalverlies

Dit probleem komt het meeste voor bij het gebruik van Ziggo Horizon. Ik heb gelezen dat het zogenaamde “Ziggo haperend beeld bij digital tv of horizon ’’ voorkomt op de kanalen: Ziggo Sport kanaal 14, sbs9HD en Ziggo net5 ervaren storing. Dit probleem kan komen omdat de coax kabel mogelijk niet goed functioneert. Dit probleem is te verhelpen door simpelweg een nieuwe coaxkabel te bestellen.

Is jouw probleem hier nog niet mee verholpen? Of mis je nog iets? Laat het dan weten in de reacties!!