Gezonder Leven: Wat Kost een Personal Trainer?

geplaatst in: Sport, Vrije tijd | 0

Wat kost een personal trainer eigenlijk? Veel mensen willen wel gebruik maken van een personal trainer, maar hebben geen idee van de kosten die hiervoor in rekening worden gebracht.

Natuurlijk kun je altijd vrijblijvende offertes aanvragen bij diverse personal trainers bij jou in de buurt. Daarnaast zijn er ook enkele zaken waar je rekening mee kunt houden, die invloed hebben op de tarieven van de personal trainer.

Ik ben een tijdje op zoek geweest naar een personal trainer, dus ik deel graag mijn ervaringen met je!

Wat kost een personal trainer precies?

Wat een personal trainer precies kost is niet te zeggen. Het is namelijk zo dat iedere personal trainer vrij is om de eigen uurtarieven te bepalen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld bij de ene personal trainer wel drie keer zo veel kunt betalen als bij de andere.

Er zijn dus grote prijsverschillen te vinden en daarom is het altijd belangrijk om de kosten van de personal trainers bij jou in de buurt goed te vergelijken voor je een keuze maakt. Wel kan ik je inzicht geven in de gemiddelde kosten.

Wat kost een personal trainer gemiddeld?

Wanneer we kijken naar de tarieven van personal trainers, dan zien we veel verschillende bedragen voorbij komen. De ene personal trainer gaat met je aan de slag voor 40 euro per uur, terwijl de andere personal trainer 150 euro per uur vraagt.

Als we eens kijken naar het gemiddelde, dan komen we uit rond de 70 euro per uur. Verreweg de meeste personal trainers hanteren een uurtarief dat ligt tussen de 40 en de 100 euro.

Waarom zijn de prijsverschillen bij personal trainers zo groot?

Zoals gezegd zijn personal trainers vrij om hun eigen uurtarieven te bepalen. De ene personal trainer kiest voor hoge tarieven en de andere kiest voor lagere tarieven. Dit doen zij over het algemeen niet zomaar.

Er zijn meerdere factoren die ervoor zorgen dat een personal trainer hogere of juist lagere tarieven hanteert. Wij geven je graag wat inzicht in deze verschillende factoren.

Een druk bezette personal trainer kost meer

Een heel belangrijke factor die meespeelt in het bepalen van het uurtarief door een personal trainer is de agenda. Een personal trainer bepaalt zelf hoeveel uren hij of zij per week wil werken.

Stel dat een personal trainer 25 uur per week wil werken en de agenda is voor 23 uur per week gevuld, dan betaal je een hoger tarief om een uur met deze personal trainer aan de slag te gaan. De personal trainer heeft een druk bezette agenda en als je nog een plekje wilt, dan betaal je hiervoor.

Heeft dezelfde personal trainer slechts 10 vaste uren in de week ingepland staan in de agenda? Dan betaal je waarschijnlijk een stuk minder. De personal trainer wil immers meer uren werken en weet dat mensen sneller geïnteresseerd zijn wanneer de tarieven lager zijn.

Een goed opgeleide personal trainer kost ook meer

Wat kost een personal trainer met veel opleidingen en ervaring? Dan kom je al snel tussen de 80 en de 100 euro per uur uit, minimaal. Kijk je vervolgens naar een personal trainer die ‘net om de hoek komt kijken’, dan zie je tarieven die over het algemeen rond de 40 of 50 euro per uur liggen.

Een personal trainer die veel relevante opleidingen en cursussen heeft gevolgd en die al enkele jaren ervaring heeft opgebouwd ziet zichzelf (vaak terecht) als meer waardevol voor de klanten dan een personal trainer die nog aan het begin van de carrière staat. Dit heeft vanzelfsprekend invloed op de tarieven per uur.

Alleen trainen of samen trainen

Er zijn ook nog prijsverschillen te noemen die meer gebaseerd zijn op de specifieke training die wordt gegeven. Wil jij de personal trainer echt helemaal voor jezelf hebben voor een uur? Dan betaal je een hoger tarief dan wanneer je de personal trainer best wilt delen met iemand anders.

Het tarief wordt nóg lager wanneer je bereid bent om de personal trainer met een hele groep wilt delen. Voor groepssessies liggen de tarieven het laagst en voor privésessies liggen de tarieven het hoogst.

Dit lijkt mij de best optie dus ik heb wat vrienden en collega’s verzameld en met ons groepje van zeven sporten we nu twee en soms drie keer in de week met onze personal trainer.

Wat kost een gespecialiseerde personal trainer?

Wat veel mensen niet weten is dat er veel verschillende personal trainers zijn. Er zijn personal trainers die veel algemene kennis hebben, waardoor zij je op basisniveau kunnen bijstaan bij onder meer afslanken, fit worden, fit blijven, spiermassa opbouwen of conditie verbeteren.

Daarnaast zijn er ook personal trainers die zich op slechts één of hooguit twee van deze zaken hebben gespecialiseerd. Zij kunnen je op die vlakken op expertiseniveau helpen, waardoor de resultaten beter zijn.

Je keuze is vooral afhankelijk van wat jij wilt bereiken. Een gespecialiseerde personal trainer kost je wel al gauw minstens 85 euro per uur.