Vloerverwarming blijft verwarmen

geplaatst in: Wonen | 0

Het is weer de tijd van het jaar dat je vloerverwarming lekker aan mag en zorgt voor een warm huis als je ‘s middags thuis komt. Maar wat als je vloerverwarming niet meer uitgaat. Dat is misschien ‘s winters ‘’lekker’’, maar als het buiten warm is, hoeft je vloerverwarming niet aan. Bovendien kost het bakken energie, en dus geld. In dit blog lees je wat de oorzaken kunnen zijn van een constant warme vloerverwarming en hoe je dit kan fiksen!

Deze problemen vinden voornamelijk plaats bij oudere huizen. De pomp blijft 24/7 draaien, dat kost geld. Gemiddeld genomen kost stroomverbruik van één watt twee euro per jaar. Dit houdt ook ‘s zomers aan terwijl vrijwel niemand dit door heeft. 

Niet alleen in de zomer, ook in de winter kan je vloerverwarming vaker uit dan je zou denken. Het heeft geen enkele meerwaarde om ‘s nachts je pomp te laten draaien, dan lig je toch lekker in je warme bedje. Ook overdag is het in principe niet noodzakelijk, tenzij je thuis werkt uiteraard. 

Als je dat wil voorkomen is er een hele makkelijke oplossing. Voor een klein bedrag heb je een zogeheten tussenstekker of klokschakelaar. Deze stekker zorgt ervoor dat je in de warmere periode voor dat je pomp slechts een paar minuten per dag draait. Mocht je ‘s zomers toch de verwarming nodig hebben zal de schakelaar zorgen dat de pomp gaat draaien.

Dit zorgt er niet alleen voor dat een hoop warmte verloren gaat en energie wordt verspild, wat goed is voor het klimaat. Het zorgt ook voor een vollere portemonnee.

Wil je weten waarom je vloerverwarming koud blijft? Of waarom er constant geluid uit komt? Ook dat kan je op Brakkehond lezen!

Veelgestelde vragen

Hoe komt het dat mijn vloerverwarming blijft verwarmen? Meestal draait een pomp standaard 24/7 door. Dat is niks geks, maar totaal niet nodig. Dit kost namelijk een behoorlijke smak geld.

Hoe kan ik dit probleem oplossen? Je kan je vloerverwarmingspomp uitzetten op het moment dat je geen extra warmte nodig hebt, bijvoorbeeld in de zomer of ‘s nachts. Je kan een schakelaar instellen om je verwarming op bepaalde tijden aanzetten zodat het altijd warm is wanneer het nodig is.