Wat Verdient Dries Roelvink? Dit is Zijn Vermogen!

geplaatst in: Finance | 0

Dries Roelvink: je houdt van hem of vindt hem afgrijselijk. De beste man heeft door de jaren heen een carrière opgebouwd met diverse hoogte- en dieptepunten. Hiermee heeft hij een aardig vermogen kunnen verkrijgen.

In deze blog lees je alles over het vermogen van Dries Roelvink, maar ik zal ook wat achtergrondinformatie over Dries met je delen. Het beruchte gele zwembroek verhaal mag hier natuurlijk niet ontbreken.

wat verdient dries roelvink
Door Richard Broekhuijzen – Eigen werk, CC BY-SA 3.0, Koppeling

Wie is Dries Roelvink?

Dries Roelvink, geboren te Amsterdam in 1959, is een bekende Nederlander die voornamelijk beroemd is geworden vanwege zijn zangkunsten. Twee jaar na het winnen van een talentenjacht tekende hij op 28-jarige leeftijd zijn eerste platencontract. Uit zijn zangcarrière kwamen meerdere nummers voort, waarvan sommige zelfs in de hitlijsten belandden.

Tegenwoordig treedt Dries Roelvink nog regelmatig op tijdens festivals en feesten. Maar hij is niet alleen op het podium te zien, ook op televisie verschijnt hij regelmatig. Zo was hij enkele jaren met zijn familie te zien in de realityserie ‘De Roelvinkjes, die meerdere vervolgen kreeg’. In 2020 bracht hij een documentaire uit over de stad Amsterdam tijdens de coronapandemie.

Daarnaast verscheen hij op het witte doek in diverse films waarin hij gastrollen, en één keer zelfs een hoofdrol, vertolkte. Dries is ook te gast geweest in enkele talkshows, zoals De Wereld Draait Door en RTL Late Night.

Dries Roelvink in de ‘Gele Zwembroek Reclame’

Er is echter één televisieoptreden waar Driel Roelvink het meest om bekend staat: de gele zwembroek reclame van de ANWB.

In 2007 bracht de ANWB een reclamefilmpje uit waarin Dries Roelvink de hoofdrol speelde. Hierin droeg hij een knalgele zwembroek op een Spaans strand. De te strakke speedo leverde Dries naast heel wat geld een hoop imagoschade op.

Nog steeds achtervolgt deze reclame hem dagelijks. Zo wordt bij zijn optredens vaak nog verwezen naar zijn felgekleurde badkleding. Hij is nu daarom een stuk voorzichtiger geworden met het aannemen van dit soort voorstellen.

dries roelvink zwembroek reclame

Vermogen Dries Roelvink

Door de jaren heen heeft Dries Roelvink heel wat vermogen opgebouwd met zijn verschijningen op televisie en zijn muziekcarrière. Alhoewel hij zelf geen informatie heeft vrijgegeven over zijn vermogen, wordt het vermogen van Dries Roelvink geschat op zo’n 10 miljoen euro.

Een groot deel van dit bedrag komt van zijn optredens. In een recent interview gaf Dries aan dat hij per optreden bruto zo’n €2.400,- ontvangt. Uitgaand van twintig optredens per maand, komt dat neer op ongeveer €576.000,- bruto per jaar.

De laatste jaren stijgt de volkszanger weer in populariteit door zijn realityserie ‘De Roelvinkjes’ en de diverse vervolgen daarop. Hierdoor wordt hij vaker uitgenodigd om ergens op te treden en stijgen zijn inkomsten.

Maar naast zijn optredens, haalt Dries Roelvink ook inkomsten uit zijn televisie inspanningen. De beruchte gele zwembroek reclame alleen al leverde hem bijvoorbeeld destijds ongeveer €80.000,- op. Dit is vrij veel vergeleken met de €38.000,- die hij normaal voor een reclamefilmpje met een opnametijd van een dag krijgt.

Dries Roelvink had echter meer vermogen kunnen hebben als hij door een onverwachte gebeurtenis niet veel geld verloren was. Aan het begin van het decennium investeerde hij een aantal ton in aandelen. Door de aanslagen op de Twin Towers op 11 september 2001 stortten de beurzen helaas in, en verloor Dries bijna een miljoen aan winst.

hoeveel verdient dries roelvink

Ondanks de tegenslagen die Dries Roelvink in zijn leven heeft gehad, heeft hij een aardig vermogen kunnen opbouwen. De huidige pandemie is echter wel moeilijk voor hem, aangezien hij niet mag optreden voor publiek. Daardoor leeft hij momenteel van een buffer die hij door de jaren heen heeft opgebouwd.

In deze tijden is het dus moeilijk voor artiesten zoals Dries Roelvink om op economisch gebied het hoofd boven water te houden. En dat, terwijl er eigenlijk nog veel werk te vinden is in andere sectoren die Dries goed liggen. 

Zo blijkt uit recent onderzoek van Betway online casino dat veel Hollywood acteurs hun entree maken in de game-industrie door zich beschikbaar te stellen als stemacteur. In een tijdperk waarin veel games volledig in het Nederlands vertaald worden, is Dries met zijn roem en bekende stem een geschikte kandidaat.

Vooral in spellen zoals Professor Layton, die al jaren een volledig Nederlandse vertaling ontvangen, zou Dries Roelvink perfect een personage kunnen vertolken. Wij kijken uit naar zijn toekomstplannen!