Top 9 : makkelijke hond voor beginners

geplaatst in: Dieren, Vrije tijd | 0

Bijna iedereen heeft er weleens over nagedacht om een hond als huisdier te nemen. Er zijn wel honderden hondenrassen, waarvan elk ras verschillende kenmerken heeft. Gelukkig heb ik hier een top 9 van de makkelijkste hond voor beginners.

Makkelijke hondenrassen: waar moet je opletten

Ook ‘’makkelijke’’ honden hebben training nodig. Dus als je erover nadenkt om je huishouden te versterken met een hond, dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten.

Makkelijke hondenrassen: plan de aankomst

De beste aankomst dag voor het nieuwe gezinslid zal altijd een paar dagen zijn, waarin je vrij bent. Een hond heeft tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe huis en mensen, daarom is het belangrijk dat je genoeg tijd hebt voor het nieuwe gezinslid.

Makkelijke hondenrassen: Thuis training

Als je ervoor kiest om een volwassen hond te adopteren, bestaat er altijd een kans dat ze ongetraind zijn. Zoek daarom op internet tips om je hond thuis te trainen. Wat goed helpt is om een vast routine te hebben voor de hond. Probeer zoveel mogelijk rond hetzelfde tijdstip weer thuis te komen van werkt. Niet iedereen kan dat, maar meteen naar huis gaan van werk is ook al een groot gebaar.

Makkelijke hondenrassen: Gezonde honden check

Een dieren opvang neemt honden binnen uit verschillende achtergronden. Waarvan sommige niet recent gevaccineerd zijn. Het is onvermijdbaar, ondanks het harde werk van medewerkers, om het verspreiden van virussen te stoppen.

Als je al honden of katten thuis hebt lopen, zorg ervoor dat ze alle vaccinaties hebben gehad, voor de introductie met de nieuwe hond. Het wordt aangeraden om een afspraak te maken met de dierenarts binnen een week, om te kijken of je adoptie hond kerngezond is.

Ook wordt het aangeraden om je hond te laten castreren, als je hiervoor open staat. Er zijn al veel daklozen puppy’s en honden, laat je eerste hond niet één van de oorzaken zijn.

Hondenras kiezen

Het is belangrijk om bij je zelf na te gaan wat voor hond past in je huis. Als je veel tijd en ruimte hebt, kan je al gaan kijken naar de wat grotere hondenrassen. Een grotere hond heeft meer energie dat hij/zijn kwijt moet over de dag. En als je de tijd en ruimte niet hebt, raad ik je aan om naar de wat kleinere rassen te kijken.

Vijf kleine makkelijke hondenrassen

Bichon Frise hond

De bichon is een kleine witte pluizige hond. Dit is een hond die hoog scoort op het schattigheidsfactor. De Bichon is een zachtaardig, speels hondje en goedgezelschap. Dit ras schittert in gehoorzaamheidstraining, wat haar een ideale gezelschapshond maakt. Ze kan wel wat beter omgaan met oudere kinderen dan met jongere kinderen.

Cavalier King Charles Spaniël

De Cavalier King Charles Spaniël is een lief, zachtaardig ras dat bijna net zo veel affectie toont voor familie als vreemden, en een echte kindervriend. Het is een kleine hond, wat het een ideaal huisdier maakt voor binnen. Houd er wel rekening mee dat ze niet tegen ruwbouw kan.

Engelse speelgoedspaniel

Dit ras heeft een zachte, gladde vacht en laaghangende oren en een vrolijke personaliteit. Ze is vooral een huis en appartement hond, die welbekend staat voor goede omgang met kinderen. Ze is een kalme hond die op het eerste blik verlegen overkomt, maar snel gewend raakt aan vreemde.

Franse bulldog

De Franse Bulldog is een mini Bulldog met vleermuisoren. Ondanks haar gespierde uiterlijk, is het een blij ras dat makkelijk vrienden maakt. Over het algemeen is het een stille hond en ideaal voor in een appartement. De Franse Bulldog kan omgaan met kinderen, als ze respectvol en rustig omgaan met de hond.

Maltese hond

De maltese zijn bekend om hun lange haren dit tot aan de grond hangen. De haren van dit hondje worden vaak in een knot gedaan, zodat ze beter kunnen zien. Het is een stille en zachtaardige hond, maar ook sluw. Een omgeving met onvoorspelbare kinderen is niet voor dit hondje geschikt.

4 grote makkelijke honden

Collie

De collie is een bekend schapenherder ras, dat voorkomt met lang en kort haar. Collies zijn slimme en gevoelige honden, die een kalme omgeving nodig hebben en training. Het zijn loyale en beschermende honden, die ook nog eens goed met kinderen om kunnen gaan.

Golden Retriever

De Golden Retriever is een fantastische jachthond en familie hond, door hun sterke eigenschap om goed te doen. De golden Retriever is één van de makkelijkste hondenrassen, omdat ze zo graag goed willen doen. Voor training zijn ze ideaal dankzij hen wil om te presteren. Over het algemeen zijn ze makkelijk met kinderen van alle leeftijden, en maken makkelijk vrienden met vreemden.

Labrador Retriever

Dankzij hun hoge intelligentie en het willen presten, zijn ze uitstekende jagers op het veld, geweldig gezelschap en fantastische blinde begeleidingshonden. Labradors houden van iedereen, kinderen, volwassenen en ja zelfs inbrekers. Het zijn niet zulke goede wachthonden, maar ze zijn erg makkelijk te trainen.

Saint Bernard

Dit Ras komt voor in kortharig en middelharige varianten. Deze sterk uitziend ras blijkt langzame leerling te zijn, omdat ze makkelijk afgeleid raakt door de verschillende geuren in de omgeving. De meeste zijn uitstekende familie honden, maar door een grote kunnen ze per ongeluk een klein kind pijn doen, door op ze te zitten.