Wil je je Sim Ontgrendelen op je iPhone?

geplaatst in: Tech | 0

De sim ontgrendelen van een iPhone is niet heel lastig, maar je moet natuurlijk wel even weten hoe het moet. Wil je de sim ontgrendelen van jouw iPhone, dan kun je dit in de basis op twee manieren doen.

Uiteraard is het alleen nodig wanneer de sim daadwerkelijk vergrendeld is, wat lang niet altijd het geval is. Gelukkig kun je ook heel makkelijk controleren of je de sim moet ontgrendelen van je iPhone of dat deze al ontgrendeld is.

Ik heb hier een hele tijd mee geworsteld en uiteindelijk bleek het helemaal niet zo lastig te zijn, daarom deel ik graag mijn tips en ervaringen met je.

Zelf de sim ontgrendelen via je iPhone

Op de eerste plaats is het mogelijk om via je iPhone zelf de sim te ontgrendelen. Wil je deze methode volgen?

  • Ga dan in je toestel naar Instellingen via het grijze tandwielpictogram op je startscherm.
  • Scrol naar beneden en tik op Telefoon.
  • Vervolgens krijg je een nieuw menu te zien en ook hier moet je weer naar beneden scrollen tot je de optie SIM PIN ziet.
  • Deze klik je aan.
  • Je kunt nu de groene SIM PIN schakelaar naar links schuiven, zodat deze ‘uit’ staat.
  • De iPhone geeft nu aan dat je de simkaart wilt ontgrendelen.
  • Dit is het moment waarop je de SIM pincode in moet voeren.

De SIM pincode invoeren

Als het goed is, ben je in het bezit van een SIM pincode. Deze pincode heb je nodig om de sim te ontgrendelen van je iPhone. Als je deze niet (meer) in je bezit hebt, dan kun je een resetcode opvragen bij de provider.

Na het invoeren van de pincode kun je op gereed klikken in de rechterbovenhoek van je scherm. Als de ingevoerde SIM pincode correct is ingevuld, dan is de sim nu ontgrendeld.

Hoe weet je of de sim niet al ontgrendeld is?

Het kan zijn dat je niet zeker weet of het wel nodig is om de sim te ontgrendelen op de iPhone. Hoe weet je nu zeker dat het nodig is? Het kan immers zo zijn dat de sim al niet meer vergrendeld is.

Als je bovenstaande stappen volgt, dan kun je in dit proces zien of de sim nog vergrendeld is of niet. Ik gaf aan dat je de groene SIM PIN schakelaar naar links moet schuiven om deze op de positie ‘uit’ te zetten. Is deze schakelaar bij jou helemaal niet groen, maar is deze schakelaar wit? Dan betekent dit dat de sim al ontgrendeld is en kun je het proces afbreken.

Stappenplan methode 2 om je sim te ontgrendelen bij een blokkade

Het kan zijn dat je drie maal een verkeerde pin hebt ingevoerd, waardoor je sim is geblokkeerd. In dit geval kun je het zelf niet oplossen.

Methode 2 is een methode waarbij je de hulp van je provider nodig hebt en dit betekent dat het je iets meer tijd en stappen kost om het voor elkaar te krijgen.

Lukt het je niet om de sim te ontgrendelen van je iPhone middels bovenstaande methode? Dan kun je onderstaand stappenplan volgen om de sim te ontgrendelen.

Stap 1: Contact opnemen met je provider

Neem telefonisch contact op met je provider om een ontgrendelingscode te krijgen. Het is belangrijk om dit telefonisch te doen, omdat je bepaalde persoonlijke gegevens moet verifiëren. Sommige providers vragen je ook naar je klantnummer, dus zorg ervoor dat je ook deze bij de hand hebt.

Stap 2: Verzoek tot pincode verwijderen

Als je eenmaal contact hebt gelegd met de provider, dan krijg je tegenwoordig in de meeste gevallen eerst een virtuele assistent aan de telefoon. Hieraan moet je aangeven waarvoor je belt, zodat je direct kan worden doorverbonden met de juiste medewerker.

Moet je inderdaad bij jouw provider ook dit proces doorlopen? Geef dan aan dat je de pincode van je sim wilt verwijderen.

Stap 3: Vragen om de PIN ontgrendelcode

Als je een medewerker aan de telefoon krijgt, dan kun je aangeven dat je de sim wilt ontgrendelen van je iPhone. Dit is namelijk iets anders dan je iPhone zelf ontgrendelen.

Je hebt voor het ontgrendelen van de sim een PIN ontgrendelcode nodig, ook wel een PUK-code genoemd, en deze heb je nodig bij een blokkade van je sim. De medewerker kan je de PUK-code geven of een resetcode. Dit verschilt per provider.

Stap 4: De sim ontgrendelen van je iPhone

Heb je de juiste code ontvangen van je provider? Dan kun je deze invoeren en is de sim van je iPhone ontgrendeld. Zorg er wel voor dat je de code juist invoert. Doe je dit drie maal verkeerd, dan wordt je sim permanent vergrendeld.