Ps4 controller verbinden werkt niet

geplaatst in: Tech | 0

Als gamer kan dit wel één van de frustrerendste dingen zijn. Je gebruikt je ps4 controller op een ander apparaat, je probeert vervolgens de ps4 controller weer te koppelen aan je Playstation en je ps4 controller knippert wit.

In deze blog heb ik uitgezocht hoe je dit probleem kan verhelpen.

Ps4 controller verbindt niet

De meeste ps4 gamers hebben wel eens te maken gehad met een controller dat niet meer draadloos verbindt met de ps4. Dit is uiteraard erg vervelend. De voornaamste reden dat een ps4 controller niet meer draadloos verbindt met een Playstation, is omdat de ps4 controller hiervoor al een keer verbonden is geweest met een ander apparaat.

De ps4 controller kan namelijk maar één draadloze verbinding onthouden. Zodra je één keer draadloos met een ander apparaat verbindt, is de ps4 controller het vorige apparaat vergeten en zoekt dus niet meer naar dat apparaat.

Wanneer je op de home button van de ps4 controller drukt, zie je dat de ps4 controller wit knippert. Dit betekent dat de ps4 controller via Bluetooth opzoek is naar het laatst gebruikte apparaat. Zodra de ps4 controller het apparaat niet kan vinden, zie je vanzelf dat de controller stopt met knipperen.

Vaak raken mensen in paniek, omdat er al snel wordt gedacht dat de Playstation niet meer aankan en dat de controller kapot is. Er zijn gelukkig meerdere oplossingen voor dit probleem.

Ps4 controller verbindt niet: Ps4 controller verbinden met originele kabel

Het is altijd verstandig om een Ps4 controller te verbinden en op te laden met de standaard meegeleverde oplader. Start je Playstation 4 manueel op. Dit doe je door op de aan-knop te drukken. Zodra de Playstation volledig is opgestart verbind je de controller met de Playstation. Wacht tot de ps4 controller oranje knippert en druk vervolgens op de home button.

Je zal nu zien dat de controller blauw schijnt. Dit betekent dat de controller weer is verbonden met de Ps4. De eerstvolgende keer dat je de Playstation weer aan wilt doen, kan dit nu weer door gemakkelijk op de home knop de drukken.

Ps4 controller verbinden werkt niet: Ps4 controller resetten

Dit is de beste manier om van de meeste controller problemen aftekomen. Dit geeft namelijk je controller een hard reset.Je zet je controller namelijk weer op fabrieksstand. Het kan zo zijn dat er misschien een foutje zit in de software van de controller. Door een hard reset herstelt de controller weer.

Schakel je ps4 uit en zorg ervoor dat je controller niet is gekoppeld met je ps4 (ook niet met draad). Leg de controller ondersteboven. Vlak onder de L2 trigger bevindt zich een klein gaatje. Pak een paperclip of iets dergelijks. Houd de resetknop 10 seconden ingedrukt.

Je kan nu weer de Playstation aan doen met de ps4 controller home button. Mocht dit niet lukken, werkt het wel weer door de controller met de originele kabel te verbinden met de Playstation.

Ps4 controller verbinden werkt niet: te veel Bluetooth Apparaten

De Playstation 4 heeft een limiet van bluetoothapparaten dat het kan onthouden. Dit is iets wat veel mensen niet weten. Ga naar instellingen en zoek Bluetooth Apparaten. Je ziet nu een lijst met alle door de Playstation geregistreerde Bluetooth Apparaten. Het kunnen dingen zijn zoals, draadloze headsets, controllers etc.

Je kan zien aan een groen lampje (links van de naam van het apparaat) of het apparaat actief is of niet. Verwijder alle apparaten die je niet meer gebruikt, zodat je in de toekomst nieuwe apparaten kan toevoegen. Dit doe je als volgt: druk op option, op het apparaat dat je wilt vergeten, selecteer vervolgens vergeet apparaat. Het apparaat is nu succesvol van je Playstation verwijderd.

Ps4 controller verbinden werkt niet: Manueel verbinden via bluetooth

Het kan zelfs zo zijn dat je kabel wel oplaadt maar niet wilt verbinden. Dit herken je doordat je een oranje lampje ziet branden, wanneer je de controller aansluit op de ps4 en niet kan verbinden. Dit werkt ook voor als je de controller wilt aansluiten op iemand anders zijn ps4 zonder kabel.

Dit is heel eenvoudig te doen. Dit is een redelijk onbekende feature van de Ps4 controller. Ga naar instellingen en zoek Bluetooth Apparaten. Je komt nu weer terecht op de lijst met alle gekoppelde en geregistreerde Bluetooth Apparaten. Houd de home button en de share button tegelijk ingedrukt. Na enkele seconden zie je dat de controller snel achterelkaar een wit lampje laat flikkeren. Je ziet na paar seconden een nieuw apparaat tevoorschijn komen in de lijst, selecteer deze en je controller is verbonden zonder kabel.