Hoeveel verdien je met een krantenwijk?

geplaatst in: Werk | 0

Zoek jij een flexibele (bij)baan? Dan kan het lopen van een krantenwijk of folders een goede optie zijn! Niet alleen ben je lekker buiten bezig, maar verdient het ook snel. Daarnaast is een krantenwijk baantje een goed baantje om mee te beginnen, aangezien dit al kan vanaf 13 jaar! Ben jij benieuwd hoeveel een krantenwijk verdient? In dit artikel kom jij achter het salaris van een krantenbezorger of folderbezorger.

Wat doet een krantenbezorger?

Allereerst is het goed om te begrijpen wat een krantenbezorger doet. Het zit hem al in de naam: Een krantenbezorger bezorgt de krant. De werkgever geeft een wijk of straten aan de krantenbezorger waarin hij kranten moet gaan bezorgen. Dit is vaak een standaard bezorgroute of looplijst waarbij alle abonnees op bezorg volgorde staan. 

Voordat de kranten bezorgd kunnen worden, dienen deze eerst op te worden gehaald. Dit is meestal bij het dichtstbijzijnde depot. Wanneer de kranten zijn opgehaald kunnen deze bezorgd worden. Doordeweeks wordt de ochtendkrant voor 7 uur bezorgd en de folders of andere kranten voor 6 uur ‘s middags. Op de zaterdag dient de ochtendkrant voor half 8 te worden bezorgd en de middagkrant voor 1 uur ‘s middags.

Wat verdient een krantenwijk?

Wanneer je een krantenwijk loopt zijn er veel verschillende factoren die je salaris bepalen. Het ligt aan de grootte van de wijk, hoeveel huizen de wijk omvat en of er bijvoorbeeld een flat bij je wijk zit. Of je slecht een week krant loopt of een ochtendkrant. Het bedrag zal liggen tussen €80 en €150 per maand, wat betekent dat het bedrag per wijk ongeveer tussen €8 en €20 ligt. 

Hoeveel verdient krantenwijk per maand

Afhankelijk van diverse factoren, verdient een krantenwijk per maand tussen €80 en €150. 

Hoeveel verdien je met een krantenwijk per week?

Aangezien het salaris van een krantenwijk ligt tussen €80 en €150 per maand, betekent dit dat het bedrag per week ligt tussen €8 en €20. 

hoeveel verdient krantenwijk per maand

Krantenwijk lopen 13 jaar salaris

Een krantenbezorger wordt betaald per gelopen wijk, de leeftijd die eraan hangt staat dus niet in verband met het salaris. Gemiddeld verdien je als 13 jarige krantenbezorger €4 per uur. Dit is een stuk meer dan het minimum jeugdloon, omdat dit werk dus niet in verband staat met de leeftijd. Het is dus een erg leuk salaris voor als je wilt gaan beginnen met werken voor een paar uurtjes in de week. 

Folders bezorgen salaris

Wanneer je een folderwijk loopt zijn de factoren die het salaris bepalen hetzelfde als de factoren voor de krantenwijk. Denk aan de grootte van de wijk, het aantal huizen, et cetera. Het salaris voor een folderwijk ligt per maand tussen €100 en €150. De bedragen per week liggen tussen €20 en €25. Het verschil met een krantenwijk is dat je folders maar een of een aantal keer per week loopt, waar je een krantenwijk soms dagelijks kan lopen. 

Hoeveel verdient folders bezorgen per maand?

Folderbezorgers verdienen tussen €100 en €150 per maand. Het bedrag wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de grootte van je wijk. 

Salaris folders bezorgen 13 jaar

Evenals bij het lopen van folders, wordt het salaris van het lopen van folders bepaald door de wijk en niet door de leeftijd. Het maakt dus niet uit hoe oud je bent. Gemiddeld verdient een 13 jarige folderbezorger €4 per uur. Het is dus een leuk salaris als eerste baantje of extra bijbaan.

Bij welke krantenwijk verdien je het meest?

Welke krantenwijk het meeste verdient kan verschillen per regio. Over het algemeen is de ochtendkrant (waarin de abonnementen worden bezorgd, zoals AD, Telegraaf, Volkskrant, et cetera.) een beter betaalde krantenwijk dan bijvoorbeeld folders of een wekelijkse dorpskrant. 

De reden dat er verschil zit in de verdiensten van verschillende krantenwijken is voornamelijk het tijdsbestek. Voor een ochtendkrant dien je de krantenwijk ‘s ochtends vroeg te lopen voor een bepaalde tijd, hier zit weinig flexibiliteit in. Waar je voor folders soms meerdere dagen krijgt om de wijk te lopen, is het logisch dat een ochtendkrant meer verdient.

Hoe wordt je krantenbezorger?

Voor de baan krantenbezorger heb je geen opleiding of diploma nodig. Hierdoor is het ook een ideaal beginners baantje voor tieners, jongeren of mensen die opzoek zijn naar extra bijverdiensten. 

Voor dit beroep is het echter wel belangrijk dat je beschikt over een goede conditie en dat je accuraat en nauwkeurig kunt werken. Daarbij vergt het discipline, zo zal je bijvoorbeeld een keer door de regen moeten lopen of vroeg moeten opstaan om de kranten te bezorgen. 

Voordelen krantenbezorger

Het bezorgen van kranten of folders is een fijne baan. Er zijn goede voordelen die komen kijken bij het zijn van een krantenbezorger. Zoals:

> Als bezorger ben je lekker buiten

> Je leert de mensen uit je wijk beter kennen

> Je hebt flexibele werktijden (je moet de wijk in ieder geval voor een bepaald tijdstip gelopen hebben.)

> Je verdient je eigen inkomen

> Een krantenwijk is goed te combineren met school of ander werk. 

Nadelen krantenbezorger

Naast dat er veel voordelen zijn, zijn er ook een aantal mogelijke nadelen aan het bezorgen van kranten of folders. Zoals:

> Door weer en wind zullen de kranten en folders alsnog bezorgd moeten worden

> Je dient zelf voor vervanging te zorgen wanneer je niet kunt of ziek bent

> Je moet vaak zelf je kranten ophalen bij een plaatselijk depot, dit kan niet altijd dichtbij zitten

Krijg je doorbetaald als je ziek bent?

Als je ziek wordt, heb je geen inkomsten. Je hebt als krantenbezorger of folderbezorger namelijk geen contract zoals bij een echte baan. Als je zelf ziek wordt is het meestal de afspraak dat je zelf voor vervanging zorgt maar dat lukt niet altijd. In dat geval moet het bedrijf zelf voor vervanging zorgen.