Dit Zijn De Leukste Verjaardagscadeaus Voor een Meisje van 3 Jaar!

geplaatst in: Vrije tijd | 0

Hiep, Hiep, Hoera! Je dochter is bijna jarig, maar je hebt geen enkel idee wat je voor haar verjaardag moet kopen. Het aanbod kinderspeelgoed voor een kind van 3 jaar is groot, en wordt alsmaar groter. Ben je op zoek naar een origineel cadeau voor een meisje van 3 jaar, maar heb je geen inspiratie? In dit artikel staan de leukste verjaardagscadeaus. Laat je inspireren door speelgoed voor meisjes van 3 jaar. 

Thematisch speelgoed

Vanaf 3 jaar komt de fantasie van een kind helemaal tot leven. Een rij stoelen wordt getransformeerd tot een stoomtrein, en een doos wordt omgetoverd tot een zeilboot. Er is veel speelgoed waar 3-jarige hun verbeelding bij kunnen laten spreken. Doordat kinderen zich meer bewust worden van hun omgeving, vinden ze het vaak leuk om anderen te imiteren.

Een keukentje, winkeltje, pop, verkleedkleren of een speeltent zorgen voor eindeloos veel speelplezier! Is jouw kind helemaal fan van Frozen of K3? Thematisch speelgoed, voor een meisje van 3 jaar, kan ook bestaan uit speelgoed van een bepaald tv-figuur. Van prinsessen verkleedkleren tot een barbiepop van Frozen, er is genoeg keuze.

Houten speelkeuken

Met een houten speelkeuken kan jouw 3-jarige dochter zich helemaal uitleven. Er zijn verschillende soorten houten speelkeukens. Het is belangrijk om naar de kwaliteit van het hout te kijken. Over het algemeen gaat een houten keuken langer mee dan een plastic variant. Wel is een plastic variant over het algemeen goedkoper.

Imitatiespeelgoed komt hierbij goed van pas en is een geschikt kadootje voor een meisje van 3 jaar. Ook verkleedkleren maken het rollenspel helemaal compleet. Geef je 3-jarige een kokmuts en een kookschort, en de lekkerste gerechten kunnen op tafel getoverd worden. Ook andere varianten, zoals een winkeltje kunnen zorgen voor eindeloos veel speelplezier.

Speeltent

Een van de populairste cadeaus voor een meisje van 3 jaar is een speeltent. Een speeltent geeft zowel binnen als buiten een grootst speelplezier. Kinderen vinden het vaak prettig om hun eigen plek te hebben. Een speeltent zorgt ervoor dat ze zich terug kunnen trekken en hun eigen avonturen kunnen beleven.

Speeltenten zijn verkrijgbaar in verschillende thema’s, waardoor je dit cadeau aan kan laten sluiten op de voorkeur van jouw 3-jarige dochter. Er is een ruim aanbod beschikbaar, van een prinsessentent tot een tipitent. De aanschaf hoeft niet altijd duur te zijn, want ook onder de € 25,- zijn er al tenten verkrijgbaar. 

Cadeau kind 3 jaar

Speelgoed om alleen te spelen

Kinderen kunnen steeds beter alleen of met leeftijdsgenootjes spelen. Om dit te stimuleren kunnen knutselspullen uitkomst bieden. Laat je kind spelen met zachte klei van Play-Doh of vergroot de creativiteit door verf of tekenspullen. Het aanbod is groot, dus er zijn genoeg mogelijkheden voor een kado voor een meisje van 3 jaar.

Tekenspullen

Kinderen leren rond hun derde levensjaar vormen te tekenen. De bewegingen op papier worden meer gecontroleerd en het krassen maakt plaats voor prachtige creaties met verschillende vormen. Om de creativiteit te stimuleren, kun je voor een kind van 3 jaar tekenspullen, zoals stiften, potloden of verf cadeau geven. Vind je dit geen origineel cadeau voor een kind van 3 jaar? Koop dan driehoekige potloden. Door de vorm wordt een kind ook nog eens op de basisschool voorbereid, omdat ze leren hoe ze een potlood moeten vasthouden.

Knutselspullen

Ook knutselspullen kunnen ervoor zorgen dat een meisje van 3 jaar geprikkeld wordt. Knutselspullen zorgen voor urenlang speelplezier, waarmee je de mooiste creaties kunt maken. Er zijn verschillende soorten knutselspullen, zeer uiteenlopend in prijs. Denk bijvoorbeeld aan knutselspullen zoals PlayMais of klei met toebehoren.

Kadootje meisje 3 jaar

Educatief speelgoed

Spelen en leren is een mooie combinatie. Educatief speelgoed helpt je kind van 3 jaar om spelenderwijs verschillende vaardigheden te ontwikkelen. Er is verschillend educatief speelgoed voor een meisje van 3 jaar. Denk aan speelgoed voor de fijne of de grove motoriek. 

Speelgoed voor de fijne motoriek

Een kind van 3 jaar leert steeds meer woorden en hun vaardigheden worden steeds verder ontwikkelt. De fijne motoriek wordt aangescherpt en ook de nieuwsgierigheid van het kind groeit. Speelgoed met relatief kleine onderdelen wordt op deze leeftijd, vanwege de veiligheid, afgeraden. Houten kralen, blokken, puzzels, een poppenhuis of een vissenspel zijn cadeaus die de hand- en vingercoördinatie van een meisje van 3 jaar verder kunnen verbeteren.

Puzzels

Puzzelen is goed voor de oog-handcoördinatie van een kind. Het stimuleert de fijne motoriek. Er zijn verschillende soorten puzzels. Er zijn houten puzzels, maar ook legpuzzels met kleinere stukjes. Sommige puzzels zijn misschien te makkelijk. Een uitdagend en origineel cadeau voor een kind van 3 jaar kunnen 3D of elektro puzzels zijn.

Poppenhuis

Aangezien de kleine over steeds meer sociale vaardigheden beschikt, is een pop een mooie aanvulling hierop. Poppen kunnen een goede ondersteuning zijn op het inlevingsvermogen en de empathie van een kind. Met een huis kunnen kinderen verschillende avonturen beleven. Ook met een barbiehuis, huis van Little People of van Playmobil kunnen kinderen verschillende verhalen naspelen.

Bouwspeelgoed

Blokken zijn vanaf jonge leeftijd zeer geschikt. Wanneer een kind wat ouder wordt, kan het ook leuk zijn om bouwwerken met lego, Playmobil of Grimm’s Regenboog te maken. De Grimm’s regenboog is van hout. De verschillende bogen kunnen afzondelijk van elkaar gebruikt worden voor eindeloos veel speelplezier. Ook lego kan een leuk cadeau zijn voor een meisje van 3 jaar. Er bestaat zelfs lego in meisjesvariant, zoals Lego Friends of lego van Frozen of andere bekende tv-figuren.

Meisjes speelgoed 3 jaar

Speelgoed voor de grove motoriek

De spieren van een kind ontwikkelen zich meer en meer. De bewegingscoördinatie wordt ook steeds beter. Een bal, evenwichtsbord zoals een Wobbel of loopfiets stimuleren de grove motoriek van een kind. Dit kinderspeelgoed, voor een meisje van 3 jaar, varieert in prijscategorie. Het ene verjaardagscadeau voor een meisje van 3 jaar is duurder dan het andere cadeau in deze productcategorie. 

Bal

Wanneer de oog-handcoördinatie verder is ontwikkeld, kan een kind een bal vangen en gooien. Door samen te oefenen wordt de balvaardigheid spelenderwijs getraind en wordt jouw kind steeds behendiger met een bal. Ook een skippybal kan zorgen voor eindeloos veel speelvermaak. Een kind in deze leeftijdscategorie kan al een stuk beter springen. Een skippybal stimuleert dit alleen maar. (Skippy)ballen zijn er in verschillende soorten en maten.

Wobbel

Een wobbel is relatief nieuw in Nederland. Deze multifunctionele halfronde boog is van hout gemaakt en geschikt voor verschillende doeleinden. Ieder kind ziet er iets anders in en dat maakt het bord ook zo leuk. Kinderen van 3 jaar hebben een rijke fantasie. Deze halfronde boog stimuleert de belevingswereld. De een ziet in deze alleskunner een schommel, de ander een brug, stoel of balansbord. Het enige nadeel is dat het een relatief duur cadeau is voor een 3 jarig kind. Echter is de Wobbel ook verkrijgbaar zonder merk. Hierdoor is het balansbord iets goedkoper in tegenstelling tot de Wobbel.

Loopfiets

Een loopfiets is een goede opstap voor een kinderfiets. Met een loopfiets kunnen kinderen werken aan hun gevoel voor fietsen, maar ook aan hun balans. Er zijn verschillende loopfietsen, van stoere scooters tot houten loopfietsen. De prijs van een loopfiets loopt zeer uiteen. Als jouw kind van 3 jaar al goed op de loopfiets kan voortbewegen, kun je ook een fiets met zijwielen voor haar verjaardag cadeau doen.

Cadeau meisje 3 jaar

Speelgoed om samen te spelen

Ondanks dat kinderen steeds beter zelf kunnen spelen, is het ook leuk om samen te spelen. Samenspelen maakt de band tussen ouder en kind sterker. Daarnaast leert een kind veel nieuwe vaardigheden op emotioneel, cognitief en motorisch vlak. Maak samen muziek, lees een boek of doe een spelletje! Er is veel leuk speelgoed voor een 3-jarige waarmee je samen kunt spelen.

Spelletjes

Een gezelschapsspel kan een passend verjaardagscadeau voor een meisje van 3 jaar zijn. Beetje bij beetje begint een kind van deze leeftijdscategorie de spelregels te snappen. Dit maakt samen spelen leuk. Weet je niet welk gezelschapsspel je cadeau moet geven aan een meisje van 3 jaar? Memory of domino zijn een van de klassiekers onder het speelgoed voor een 3-jarige. Daarnaast bestaan er nog veel meer gezelschapspellen die geschikt zijn voor deze leeftijdscategorie. Op de speldoos wordt meestal de leeftijd van een kind van 3 jaar aangeduid. 

Boeken

Wist je dat de woordenschat van een meisje van 3 jaar uitbreidt tot wel 1000 woorden? Voorlezen kan het taalvermogen van een kind verder stimuleren. Ook zorgen verhalen voor het slapen gaan ervoor dat een kind emoties beter uit kan drukken. Een prentenboek is niet alleen leuk, maar dus ook een heel erg leerzaam cadeau voor je dochter van 3 jaar! Ben je even druk? Ook een luisterboek of cd zijn geschikte cadeaus voor een meisje van 3 jaar. Het heeft namelijk een heel positief effect op de taalvaardigheid.

Meisjes speelgoed voor 3 jaar

Buitenspeelgoed

Buitenspelen heeft een positief effect op de ontwikkeling van het kind. Buiten is er veel te ontdekken en het is ook nog eens heel gezond! Buitenspeelgoed voor een meisje van 3 jaar is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, soorten en maten.

Hang een schommel op, speel verschillende balspellen of maak samen de mooiste kunstwerken met stoepkrijt of een bellenblaas. Ook spelen met water kan een feestje zijn. Als het mooi weer is kan een waterbaan veel plezier opleveren. Er is dus genoeg buitenspeelgoed voor een kind van 3 jaar beschikbaar.

Trampoline

Springen zorgt ervoor dat kinderen sneller hun evenwicht houden. Doordat kinderen het springen spelenderwijs oefenen, zullen ze minder snel vallen. Hun evenwichtsorgaan wordt hierdoor verder ontwikkelt. Naast het feit dat een trampoline de grove motoriek stimuleert is het ook nog eens een leuke bezigheid. Een trampoline gaat relatief lang mee, dus jarenlang speelplezier is hiermee gegarandeerd!

Voor kinderen van 3 jaar bestaat er een trampoline met een beugel die zorgt voor extra veiligheid. Een kind kan zich tijdens het springen aan deze beugel vasthouden. Ook zijn er trampolines met een net verkrijgbaar. Hierdoor ben je verzekerd dat je kind niet van de trampoline afvalt en voorkom je ongelukken. Deze trampolines zijn over het algemeen wel groter in tegenstelling tot een trampoline met een beugel.

Step

Een step stimuleert de grove motoriek en is gemakkelijk in het gebruik. Kinderen trainen hiermee hun evenwicht en coördinatie. De step geeft extra ondersteuning doordat een step voor een 3-jarige is voorzien van een dubbel voor- of achterwiel. Een step is hierdoor een geschikt cadeau voor een meisje van 3 jaar. Wanneer je gaat wandelen kan jouw driejarige dochter mee steppen. Hoe leuk is dat?!

Zand(bak) speelgoed

Zand stimuleert de tast, omdat het bestaat uit verschillende structuren. Het is hierdoor mogelijk om zand met een schepje, emmertje of zeef te bewerken. Het spelen met zand kent dus vele manieren. Door een deksel op de zandbak te doen voorkom je dat de zandbak gevaarlijk is voor jouw kind.

Naast het spelen in de zandbak is het ook mogelijk om met magisch zand kunstwerken te creëren. Doordat magisch zand minder rommel met zich meebrengt, is het ook mogelijk om dit op de (tuin)tafel te doen. Een voordeel van dit cadeau is dat het niet uitdroogt of giftig is, waardoor jouw dochter van 3 jaar onbezorgd kan spelen.

Speelgoed meisjes 3 jaar oud

Top vier cadeautjes rond de €10,-

Ben je op zoek naar betaalbare cadeautjes? Heb je een kinderverjaardag, of heeft je kind een kinderfeestje? Dit zijn leuke cadeautjes voor een 3-jarig meisje:

Aandachtspunten bij het kopen van een cadeau voor een meisje van 3 jaar

Als je een kado voor een meisje van 3 jaar gaat kopen, is het verstandig om op verschillende zaken te letten. Ondanks dat de fijne motoriek steeds verder wordt ontwikkeld, is het belangrijk dat het speelgoed veilig is. Al het speelgoed in de speelgoedwinkel voldoet aan de veiligheidseisen, maar soms komt het weleens voor dat er veel losse onderdelen aan kindercadeaus zitten. Het is belangrijk om hier op te letten als je een cadeau voor een 3 jaar oude dochter gaat kopen. 

Wanneer je speelgoed voor een kind van 3 jaar gaat kopen, kan dit relatief duur zijn. Het is fijn als dit ook een tijdje mee kan gaan. Kijk, in het kader van duurzaam consumeren, naar de materialen. Houten speelgoed voor een 3-jarig meisje is populair en gaat relatief lang mee. 

Ook is het belangrijk om voorafgaand te bepalen wat voor soort cadeau je aan een 3-jarige wilt geven. Er zijn namelijk verschillende soorten kindercadeaus, met verschillende doeleinden. Wil je iets geven voor het vermaak of een cadeau met een educatief karakter? Probeer verschillend speelgoed te kopen, maar koop niet teveel. Te veel cadeaus kunnen een kind namelijk overprikkelen. 

Alvast een hele fijne verjaardag, voor jouw dochter van 3 jaar, toegewenst!