Hoe Kom je aan Bitcoins (BTC)? Check Deze Methoden

geplaatst in: Finance | 0

Bitcoins vormen al jaren een interessant gespreksonderwerp bij het koffiezetapparaat op het werk. Bijna iedereen kent ze inmiddels wel en heeft de succesverhalen gehoord.

Studenten die van studentenkamer naar villa gingen door op het juiste moment te investeren, workaholics die nooit meer hoeven te werken… het klinkt veelbelovend. Het kan dan ook interessant zijn om te investeren in bitcoin.

De drempel om te investeren kan echter best hoog liggen. Ondanks de bekendheid van de bitcoin is er namelijk veel onduidelijk. In deze blog zal de eerste stap tot investering beschreven worden: hoe kom je aan bitcoins?

hoe krijg je bitcoins

Wat is een Bitcoin?

Om te begrijpen hoe je bitcoins krijgt, is het eerst van te belang om precies te weten wat een bitcoin is.

Heel simpel gezegd, is de bitcoin een digitale munteenheid (cryptocurrency) die gezien kan worden als andere eenheden als de euro, pond en dollar. In Nederland wordt de bitcoin echter gezien als ruilmiddel, en niet als geld. Het is dus beslist geen officiële munteenheid en draagt veel risico’s met zich mee.

Je kunt de munt gebruiken om producten te (ver)kopen, net zoals met iedere andere munteenheid, maar veel mensen gebruiken de bitcoin als investering en schaffen ze aan met de hoop dat ze later meer waard worden.

De bitcoin heeft door de jaren heen veel verschillende waardes gekend. Waar je rond de introductie van de munt 10.000 bitcoins kwijt was voor een paar pizza’s, kon je een jaar of vier later meer dan een miljoen pizza’s krijgen voor dezelfde hoeveelheid bitcoins. Hierna daalde koers weer, om vervolgens in 2017 opnieuw een hoogtepunt te bereiken. Dat werd weer gevolgd door een enorme daling.

De prijzen van de bitcoin kunnen dus enorm fluctueren. Dit kan voor velen een reden zijn om juist in de digitale munteenheid te investeren, terwijl anderen hun geld liever in iets stoppen dat minder riskant is. Het is aan jou om hier een afweging in te maken. Wij raden sowieso niet aan om je hele fortuin in bitcoins om te zetten.

wat is een bitcoin

Hoe Kom Ik aan Bitcoins?

Dan zijn we toch bij die belangrijke vraag aangekomen: hoe kom ik aan bitcoins? Enkele manieren waarop je die bitcoins krijgt, zullen hier besproken worden.

Let er overigens op dat je voor het kopen en verkopen van bitcoins een speciale portemonnee nodig hebt, de zogenaamde bitcoin wallet.

Deze portemonnee kent een offline en een online variant. Bij de online variant besteed je het beheer van je bitcoins uit aan een dienst. Dit is de simpelste manier, maar deze levert ook het meeste risico op. De site kan namelijk zomaar gehackt worden, waarna de hackers er met al je bitcoins vandoor gaan.

Een offline wallet breng je aan op je eigen apparaat, zoals je laptop of je smartphone. Hier behoud je zelf de controle over. Daardoor zul je er zelf extra voorzichtig mee moeten zijn. Hackers en virussen vormen een bedreiging. Ondanks dat, wordt dit als de veiligere keuze gezien, mits je zelf enorm voorzichtig bent.

Als je eenmaal een bitcoin wallet hebt aangemaakt, ben je klaar om je eerste bitcoins aan te schaffen! Hieronder zullen enkele van deze methoden volgen.

Bij Wisselkantoren Bitcoins Kopen

Online is er een groot aanbod aan wisselkantoren beschikbaar. Hier kun je je euro’s omruilen voor bitcoins en deze vervolgens weer verkopen. Dit is een veelgebruikte en makkelijke manier om aan bitcoins te komen.

Houd er echter wel rekening mee dat de online wisselkantoren hier ook wat aan over willen houden en je dus een deel van het verkoopbedrag in zal moeten leveren. Ondanks dat, is dit volgens velen hoe je het makkelijkste aan bitcoins komt.

Bitcoins Kopen van Particulieren

Je hoeft echter niet direct naar een wisselkantoor toe als je aan bitcoins wilt komen. Er zijn ook veel particuliere verkopers van bitcoins beschikbaar op verschillende online marktplaatsen.

Dit heeft zijn voordelen en zijn nadelen. Een voordeel is bijvoorbeeld dat het koopproces anoniemer is dan wanneer je gebruik maakt van andere methoden. Enkele nadelen zijn echter dat de prijzen vaak hoger liggen en dat je iemand anders op zijn woord moet vertrouwen. De bitcoinwereld kent zijn oplichters.

Op Online Ruilbeurzen Bitcoins Kopen

Geen zin om meer te betalen voor je bitcoins dan nodig is? Overweeg dan om aan bitcoins te komen via een online ruilbeurs. Deze beurzen vormen een samenkomstplek voor aanbieders en kopers van bitcoins.

Doorgaans liggen de prijzen wat bitcoins op dit soort beurzen wat lager. Je zult alleen vaak wat meer van je identiteit moeten prijsgeven als je op deze wijze aan je digitale munten wilt komen. Daarnaast is het gehele koopproces wat lastiger te begrijpen. Daarom blijven de andere methoden ook nog steeds populair.

Uitbetaald Worden in Bitcoins

Je hoeft natuurlijk zelf niet per sé je eigen centen om te zetten in bitcoins om de online munt te bemachtigen. Wanneer je een product of dienst verkoopt, kun je ook aangeven graag betaald te willen worden in bitcoins, indien mogelijk.

Op sommige sites wordt bijvoorbeeld ook de mogelijkheid gegeven om een donatie achter te laten in BTC.

Gratis Gemakkelijke Methoden om Bitcoins te Krijgen

‘’Hoe krijg je gratis bitcoins?’’, zul je je misschien ooit al afgevraagd hebben. Het klinkt ongeloofwaardig, maar toch moeten er methoden zijn om gratis zeer kleine hoeveelheden bitcoin te bemachtigen.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om kleine taakjes af te ronden voor bitcoins via diverse sites of een deel van je aankoopbedrag in de cryptocurrency terug te krijgen wanneer je iets aanschaft via bepaalde programma’s. Let op, het gaat hier dus wel om kleine hoeveelheden. Miljonair zul je er beslist niet mee worden.

Een kanttekening hierbij is dat wij deze methoden zelf niet getest hebben. We kunnen ze daarom ook niet aan- of afraden.

hoe kom ik aan bitcoins

Ik hoop je geholpen te hebben met deze blog! Hopelijk begrijp je nu hoe je aan bitcoins komt. Wees verstandig, en lees je goed in over het handelen in de virtuele munteenheid. Ik wens je in ieder geval veel succes!