Hartige taart & quiche opwarmen

geplaatst in: Eten | 0

Hieronder vindt u instructies voor het verwarmen van alle quiches, onderverdeeld in apparatuur. Inclusief temperatuur, duur en eisen. Het beschrijft ook de belangrijkste problemen bij het opwarmen en de maatregelen die nodig zijn om ervoor te zorgen dat de quiche in perfecte staat blijft.

Hartige taart en quiche verschillen

Er is bijna geen verschil tussen zoute taart en omelet. De basisnoot van quiche is ghee, terwijl hartige taart meestal is gebaseerd op zandkoekjes. Voor beide geldt echter dezelfde verwarmingsmethode.

Een quiche of hartige taart opwarmen

Ja, als u een quiche heeft en deze is afgekoeld, kunt u deze opwarmen. Dit geldt voor alle soorten omeletten en zoute taarten. U moet opletten of uw quiche goed is (zie hieronder).

Controleer of je quiche nog wel goed is

Nadat de hartige taart is afgekoeld is het mogelijk om deze te bewaren. Dit kan in de koelkast of in de vriezer.

Koelkast: 2 tot 3 dagen 

Als je quiche met plasticfolie is afgedekt kan het ongeveer 3 dagen in de koelkast . Zo kan je gemakkelijk je quiche bewaren.

Vriezer: maximaal 3 maanden.

Mini quiche of hartige taarten of stukken in een hersluitbare zak met zo min mogelijk lucht erin. Bij een grotere quiche wikkel de schaal eerst om vershoudfolie en vervolgens met aluminiumfolie. Zo kan je gemakkelijk je hartige taart invriezen.

Uitleg per apparatuur:

Koude (mini) quiche en hartige taart opwarmen oven 

Eerst verwarm je de oven voor. Daarna verwarm je de quiche als volgt:

Kamertemperatuur: aluminiumfolie omheen tot 15 minuten op 160 graden

Koelkast: aluminiumfolie omheen daarna 15- 20 min op 160 graden.

Als je de quiche gisterenavond in de koelkast hebt gedaan kan je de quiche gemakkelijk de volgende dag opwarmen.

Vriezer: zet de oven op 160 graden en doe de quiche er meteen in. Zo ontdooit de hartige taart tijdens het voorverwarmen. Haal de quiche na ongeveer 30 – 40 minuten eruit.

Quiche opwarmen in een magnetron 

Quiche in de magnetron is niet echt een goed idee, dan verlies de quiche de knapperigheid. Als je het toch wilt opwarmen in de magnetron zou ik het 4 – 5 minuten op 900 watt doen niet langer.

Quiche opwarmen in een airfryer 

In de airfryer kan je ook een quiche of hartige taart opwarmen. wanneer je dit doet verwarm je de airfryer eerst op 180 graden. Nadat de airfryer warm is kan die quiche in de airfryer voor 12 tot 13 minuten.

Tweede keer opwarmen

Of je een quiche voor de 2e keer kan opwarmen dat weet ik niet, ik heb er ook niks over kunnen vinden. 

Bevroren quiche of hartige taart opwarmen 

Een diepgevroren quiche is het lekkerst als je de quiche meteen bevroren verwarmt. Dit kan je doen door de quiche te verwarmen voor 20 tot 25 minuten op 180 graden. Merk je tijdens het verwarmen van je quiche dat hij te snel bruin wordt, dan zou je er eventueel aluminiumfolie overheen doen

Kant en klaar of zelfgemaakt

Zowel zelfgemaakt als kant en klaar quiches of hartige taarten kan je opwarmen. Ditzelfde geldt voor hele quiches of aangesneden.

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen hartige taart en quiche?

Klik hier voor meer informatie.

Hoe controleer je of je quiche nog wel goed is?

Klik hier voor meer informatie.

Hoe moet je een bevroren harige taart of quiche opwarmen?

Klik hier voor meer informatie.