Beste Cilindersloten Tegen Inbraak: Dit Zijn Ze!

geplaatst in: Wonen | 0

Inbraak is helaas nog steeds een groot probleem. Dat maakt het van belang om je huis voldoende te beveiligen tegen inbrekers. Hier komen cilindersloten om de hoek kijken.

Er is echter een zeer groot aanbod aan cilindersloten op de markt. Dat zet je aan het denken: wat is nu precies het beste cilinderslot tegen inbraak? Door de vele varianten kun je door de bomen het bos niet meer zien.

Daarom heb ik voor je uitgezocht wat nu precies de beste cilindersloten zijn. Mijn bevindingen zullen te lezen zijn in deze blog!

beste cilinderslot tegen inbraak

Wat is een Cilinderslot?

Voordat we gaan kijken naar de beste cilindersloten, is het belangrijk dat het duidelijk is waar we het over gaan hebben. Wat is een cilinderslot eigenlijk precies en waarom heb je er een nodig?

Cilindersloten zijn slotmechanismen die dienen om een inbraak te voorkomen. Het slot bestaat uit een cilinder, het deel waar je de sleutel normaalgesproken in steekt, en een behuizing.

Het cilinderslot kan alleen gedraaid worden als de correcte sleutel erin wordt gestoken. In andere gevallen zorgt het mechanisme ervoor dat de sleutel niet gedraaid kan worden.

Dat betekent echter niet dat inbrekers niet binnen kunnen komen. Er zijn manieren om een cilinderslot open te breken. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor veilige cilindersloten. En die heb ik in deze blog voor je opgezocht!

wat is een cilinderslot

Beste Cilinderslot Merken

Er zijn veel verschillende merken cilindersloten te onderscheiden. Van al deze merken kunnen er echter maar een paar over de beste cilindersloten beschikken. Daarom hieronder een lijstje van de drie beste cilinderslot merken.

M&C

Wanneer gevraagd om het beste cilinderslot merk aan te wijzen, zouden velen toch het merk M&C noemen. Dit heeft meerdere redenen.

Er is veel variatie qua veiligheidsgraden bij M&C sloten. Zo biedt het bedrijf diverse cilindersloten aan met een SKG-waardering van 2 en 3 sterren. In die veiligheidsgraden bestaan daarnaast meerdere prijsklassen, waardoor je zelf ongeveer kunt bepalen wat je voor een slot wil uitgeven.

De prijs-kwaliteitverhouding bij de sloten van het merk wordt ook als zeer goed omschreven. Zelfs de goedkoopste M&C cilindersloten bieden een uitstekende mate aan veiligheid, waardoor mensen die cilindersloten kopen van dit merk over het algemeen zeer te spreken zijn over de kwaliteit. Het merk is goed te combineren met oplegsloten.

M&C besteedt ook veel aandacht aan het ontwikkelen van nieuwe producten gebaseerd op nieuwe inbraakmethodes. Ze laten zich inspireren door lockpickers, mensen die op zoek gaan naar de zwakke punten van sloten, en passen op basis daarvan nieuwe cilindersloten aan. Zo blijven de sloten van M&C actueel.

Om de kans op een potentiële inbraak verder te minimaliseren, levert M&C de sloten met een sleutelcertificaat. Dit certificaat zorgt ervoor dat de sleutels die bij het sloten horen, niet zomaar bijgemaakt kunnen worden. Enkel wanneer je een speciaal bijgeleverd pasje toont, kun je een nieuwe sleutel laten maken.

Alhoewel dit het slot veiliger maakt, betekent dit ook dat je zelf geen sleutels meer bij kan laten maken wanneer je het pasje verliest. Dit kan als een nadeel opgevat worden, maar biedt wel extra veiligheid. M&C is dan ook een zeer veilige optie die met recht één van de beste cilinderslotmerken genoemd mag worden.

Nemef

Ook Nemef wordt beschouwd als een van de beste fabrikanten op het gebied van cilindersloten. De prijs-kwaliteitverhouding is bij dit merk ook zeer in orde. Over het algemeen zijn de cilinders van Nemef zelfs goedkoper dan die van andere merken.

De sloten van het merk zijn voor ieder huishouden geschikt; ze zijn namelijk makkelijk aanpasbaar en worden op maat gemaakt. Daarnaast beschikt ook Nemef over sloten die door de SKG 2 of 3 sterren hebben ontvangen. Qua veiligheid zit het dus goed op dit gebied.

Echter komen er ook wat nadelen bij dit merk kijken. Er wordt geen sleutelcertificaat bij de sloten geleverd, waardoor een inbreker die over de sleutel beschikt eenvoudig een sleutel bij kan laten maken. Daarnaast heeft Nemef niet veel verschillende soorten cilindersloten en zit er weinig ontwikkeling in de cilinders.

Ondanks de negatieve punten, is een Nemef cilinderslot een goede keuze.

Abus

Tenslotte wordt Abus beschouwd als een goed cilinderslotmerk. Het merk biedt veel verschillende soorten cilindersloten aan, waardoor er voldoende te kiezen valt. Ook Abus heeft sloten die beschikken over de keurmerken van het SKG en dus een zekere mate aan kwaliteit bieden.

Maar ook de Abus sloten worden geleverd zonder sleutelcertificaat, wat het voor een inbreker makkelijker maakt om een sleutel bij te laten maken. Daarnaast vallen de sloten van het bedrijf grotendeels onder dezelfde prijsklasse en is er minder keuze aan cilindersloten. De sloten zijn ook moeilijk aanpasbaar, en dus duur om op maat te laten maken.

Ondanks de nadelen, is Abus nog steeds een prima cilinderslotmerk.

Voordelen & Nadelen: In het Kort

Zoals hierboven te lezen was, beschikken de drie merken met de beste sloten over enkele voor- en nadelen. Alhoewel mijn voorkeur uitgaat naar de M&C sloten, is het aan jou om zelf de keuze voor een cilinderslot te maken. Om die keuze iets makkelijker te maken, zal hieronder een overzicht staan met de sterke en zwakke punten van de hiervoor genoemde merken.

M&C Voordelen:

 • Beschikbaar in verschillende veiligheidsgraden
 • Groot aantal prijsklassen
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Actuele sloten
 • Goed te combineren met oplegsloten
 • Geleverd met sleutelcertificaat.

M&C Nadelen:

 • Sleutel kan niet bijgemaakt worden zonder pasje

Nemef Voordelen:

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Relatief goedkope producten
 • Makkelijk aanpasbaar en op maat gemaakt
 • Beschikbaar in verschillende veiligheidsgraden

Nemef Nadelen:

 • Weinig ontwikkeling in cilinders
 • Weinig soorten sloten
 • Geleverd zonder sleutelcertificaat

Abus Voordelen:

 • Veel sloten in assortiment
 • Beschikbaar in verschillende veiligheidsgraden

Abus Nadelen:

 • Geleverd zonder sleutelcertificaat
 • Veelal cilindersloten in dezelfde prijsklasse
 • Weinig keuze
 • Moeilijk aanpasbaar
beste sloten

Verschil SKG 3 Sterren Cilinderslot met Andere Cilindersloten

Je bent waarschijnlijk in je zoektocht naar veilige cilindersloten al meerdere keren SKG sloten tegengekomen met 3 sterren, ook wel bekend als SKG3 cilindersloten. Die 3 sterren staan voor de score die de cilinder heeft gekregen uit een test van de SKG.

De SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) keurt in hoeverre een slot weerstand biedt tegen inbraak. Deze is onder te verdelen in drie categorieën.

SKG sloten 1 ster
Producten die van de SKG één ster hebben ontvangen, bieden volgens de stichting zo’n drie minuten weerstand tegen inbraak wanneer de inbreker gebruik maakt van eenvoudig gereedschap, zoals een schroevendraaier.

SKG sloten 2 sterren
Een product die uit de SKG-keuring kwam met 2 sterren, biedt volgens de stichting zo’n drie minuten weerstand tegen inbraak wanneer de inbreker gebruik maakt van meer uitgebreide tools.

SKG sloten 3 sterren
Als een cilinder of ander product van de SKG 3 sterren ontvangt, is het volgens de organisatie zeer inbraakwerend. Met zwaar gereedschap zou een inbreker er een minuut of vijf over moeten doen om binnen te komen.

Het aantal sterren dat een product van de SKG ontvangt, heeft dus behoorlijk wat invloed op de veiligheid van het product.

SKG 2 Sterren vs 3 Sterren

Als een SKG 2 sterren cilinder vs een SKG 3 sterren cilinder het in een fictieve boksring tegen elkaar zouden moeten opnemen, zouden de sloten met 3 SKG sterren het winnen. Maar als er opeens een derde partij in de boksring springt en het 3 sterren slot een paar fikse klappen verkoopt, zal ook die uiteindelijk knock-out geslagen worden.

Een cilinderslot is helaas nog geen garantie tegen inbraak. Zelfs als je over een 3 sterren slot beschikt, kan je huis nog leeggeroofd worden. Een inbreker met goed gereedschap heeft slechts 5 minuten nodig. Dat is echter nog steeds een stuk beter dan een slot dat maar 1 of 2 sterren heeft. De langere inbraaktijd kan ervoor zorgen dat de inbreker het opgeeft.

Elke minuut die een inbreker extra besteedt aan het inbreken bij je huis, is een minuut dat hij gepakt kan worden. Wanneer een inbreker merkt dat je huis goed beveiligd is, zal hij sneller de keuze maken voor een ander huis in de buurt dat van minder goede beveiliging is voorzien.

Alhoewel ze duurder zijn, komen SKG 3 cilinders dus een stuk beter uit de test dan cilindersloten met minder sterren. Cilinders met 3 sterren zijn daarom ook de beste cilindersloten tegen inbraak. Je zit met deze vorm van beveiliging meestal wel goed.

veilige cilindersloten