De bamboe kussen

geplaatst in: Gezondheid, Wonen | 0

Er zijn veel positieve reacties betreft een bamboe kussen, maar kloppen alle geruchten ook? Dat heb ik voor jou uitgezocht. Een bamboe kussen klinkt natuurlijk heel exotisch, alsof het totaal anders is dan een ‘normaal’ kussen.

Een bamboe kussen blijkt veel invloed te hebben op het slaapgedrag van de mens. Het zou snurken moeten verhelpen, maar is dat ook zo? Lees het hier!

Wat is een bamboe kussen?

De naam zegt het al, een bamboe kussen is uiteraard van bamboe gemaakt. In de bamboe kussen zitten natuurlijk geen echte bamboe takken, maar kleine minuscule bamboe snippers. Hierop slaap je dan op!

Nu zijn de bamboevezels niet voor 100% aanwezig in het bamboe kussen. De hoofdkussens zijn voor tussen de 40%-50% gemaakt van bamboevezels. En de overige 50 tot 60% is polyester of katoen.

Waarom kiezen voor een bamboe kussen? Het bamboe kussen voelt erg zacht aan. Bamboe heeft een perfect ventilerende vezel, waardoor het zacht en fijn aanvoelt. Het schijnt zelfs beter te zijn dan katoen. Een bamboe kussen kan ook je rug, nek en schouders ontlasten tijdens het slapen. Dus als je last hebt op deze plaatsen, is het kiezen voor een bamboe kussen de juiste optie. Het bamboe kussen is ook de best geteste hoofdkussen 2018.

De vulling van een bamboe kussen

Het bamboe kussen heeft een druk verlagend effect. Doordat er orthopedisch traag schuim inzit is het kussen niet alleen gebruiksvriendelijk, maar kan het ook al medisch gezien worden. Het maakt met de bamboe kussen niet uit hoe je slaapt. Op je zij, rug of buik, de vulling van het bamboe kussen zorgt ervoor dat je een stuk minder last hebt van je schouders of nek. Hierdoor slaap je alleen maar fijner, dat verhoogt ook de kans om uitgerust wakker te worden.

De vulling zorgt er ook voor dat je minder zweet. De vezels in het bamboe kussen blijven zacht en cool. Hierdoor neemt dit goed eventuele zweet op. De warmte wordt afgevoerd op een natuurlijke wijze, dus doordat je minder zweet slaap je dus cooler.

Werkt een bamboe kussen tegen snurken?

Om het antwoord te vinden op de vraag of het bamboe kussen werkt tegen snurken. Gaan we eerst kijken naar de oorzaken van snurken.

Oorzaak van snurken

Snurken kent vele mogelijke oorzaken. Eén van deze oorzaken is dat de spieren in het gehemelte, de huig en de tong verslappen tijdens het slapen. Ook kan het zijn dat de wanden in de keelholte verdikken tijdens de nachtrust. Dit kan ontstaan door vergrote amandelen van de keel of de neus. Vaak is dit alleen het geval bij kinderen.

Hieronder vind je een opsomming van de meest voorkomende redenen van snurken:

 • Afwijking van de neus of keelholte
 • Overgewicht
 • Verkoudheid
 • Roken
 • Slapen op je rug
 • Zwangerschap
 • Medicatie
 • Oudere leeftijd
 • Allergieën
 • Alcohol
 • Medicatie

Bamboe kussen tegen snurken

Je hebt hierboven de oorzaken van snurken gelezen. Nu speelt waarschijnlijk de vraag: hoe helpt een bamboe kussen tegen snurken? In je hoofd rond. Heel simpel. Het bamboe kussen zorgt voor een betere houding tijdens je slaap, zodat je lichaam zich beter kan ontspannen. Dit maakt de lucht vrij in je luchtwegen.

Het kan ook zo zijn dat je misschien allergisch bent voor huisstofmijt. Een bamboe kussen is antiallergeen. Hierdoor heb je geen last meer van huisstofmijt of hooikoorts tijdens het slapen.

Alle voordelen van het bamboe hoofdkussen op een rijtje

Het bamboe hoofdkussen heeft veel voordelen op je slaap kwaliteit. Als je een slechte slaper bent zoals ik dan raad ik het je aan om het uit te proberen. Hieronder alle voordelen op een rijtje!

 • Het bamboe hoofdkussen werkt tegen rug, nekklachten.
 • Het verbetert je slaaphouding.
 • Bamboe kussen kan de oplossing zijn voor snurk problemen.
 • Het kussen zorgt voor ventilatie, waardoor je minder zweet.

Waar kan ik een Bamboe kussen kopen?

Bamboe kussens zijn bijna overal verkrijgbaar, maar veel van deze ‘bamboe kussens’ zijn laag kwaliteit. Op dit moment zijn er twee merken die de beste bamboe kussens verkopen. Dat zijn de Boomba-Bamboo en de lucovitaal bamboe kussen als de low budget variant.

Hieronder vermeld ik de prijs en de winkels waar je bamboe kussens kan kopen.

Bamboe hoofdkussen huishoudbeurs

Bamboe kussen zijn bijna overal verkrijgbaar online. De kussens worden ook vaak verkocht op een huishoudbeurs. Pas op bij het kopen van een bamboe kussen op een huishoudbeurs, want vaak zijn dit soort bamboekussens heel goedkoop en is de kwaliteit slecht.

Bamboe kussen blokker

Bij de blokker zijn er twee verschillende bamboe kussens te koop. Je hebt de Miracle Bamboo Orthopedisch kussen en de Bamboo air pillow Hoofdkussen.

NaamSoort kussenWinkelPrijs
Bamboo Orthopedisch kussenOrthpedischBlokker€19,95
Bamboo air pillow HoofdkussenHoofdkussenBlokker€22,99

Boomba Bamboo: Bamboe kussen

Deze webshop is gespecialiseerd in Bamboe producten. De webshop verkoopt namelijk veel meer dan alleen de bamboe kussen, namelijk ook alle andere bed accessoires.

NaamSoort kussenMerk en/of winkelPrijs
Bamboe hoofdkussen groot 60×70 (1,6 KG)HoofdkussenBoomba-Bambo€47,50
Bamboe hoofdkussen 50×75 (1,4 KG)HoofdkussenBoomba-Bambo€45,00

Bamboe kussen Bol.com

Bij bol.com heb je de meeste variaties, aangezien bol.com een online verkoop platform is.

Ik vermeld de links voor deze producten hieronder: