Autosleutel in Auto Vergeten? Dit Kun Je Nu Doen!

geplaatst in: Vrije tijd | 0

Het overkomt bijna iedere autobezitter ooit wel een keer: je doet de auto op slot, maar komt er achter dat je de sleutel in de auto hebt laten liggen. Op zo’n moment voel je je natuurlijk totaal verslagen. ‘’Hoe stom ben ik wel niet, dat ik de sleutels in de auto ben vergeten?’’

En wat nu? Moet je een ruitje intikken, alleen maar omdat je de autosleutels in de auto hebt laten liggen? Hoe zit dat met de verzekering? Zijn er ook goedkopere of gratis oplossingen? Hoe kom je waar je moet zijn?

Gelukkig is nog niet alle hoop verloren als de auto op slot is gegaan met de sleutel erin. Er zijn behoorlijk wat oplossingen beschikbaar voor een nare situatie als deze. Raak dus vooral niet in paniek. Veel van deze oplossingen zullen in deze blog besproken worden.

sleutel in auto laten liggen

Auto op Slot met de Autosleutel Erin? Zoek de Reservesleutel!

Het in de auto laten liggen van de autosleutel hoeft niet altijd een ramp te zijn. Sommige auto’s beschikken namelijk over een reservesleutel. Als je je op het moment dat je de sleutel in de auto bent vergeten dicht bij je huis bevindt, kun je snel nog even de reservesleutel gaan halen, indien die bestaat.

Je kunt ook het openbaar vervoer pakken of een kennis bellen om te vragen of ze je reservesleutel willen halen. Als je uitlegt dat je de sleutel in de auto hebt laten zitten, zijn mensen vast bereid om je te helpen.

Beschik je niet over een reservesleutel of is het ophalen ervan geen optie? Bekijk dan zeker de andere oplossingen in deze blog. Het kan ook lonen om toch een reservesleutel te laten maken nadat je de oude weer terug hebt, zodat je de volgende keer een oplossing hebt als je de sleutel weer bent vergeten in de auto.

autosleutel in auto op slot

Autosleutel in de Auto Vergeten? Probeer de Portieren & Kofferbak!

Het feit dat je de autosleutels in de auto hebt laten liggen, hoeft niet direct te betekenen dat je de auto niet meer in kunt. De portier waardoor je naar buiten bent gegaan, gaat waarschijnlijk niet meer open. Maar heb je ook al de andere portieren geprobeerd? Soms blijkt namelijk dat die nog wel openen.

Gaan de portieren ook niet open? Check dan de kofferbak! Het komt namelijk zeer vaak voor dat de kofferbak wel nog gewoon open is. Door deze te openen en door het voertuig heen te kruipen, kun je de in de auto vergeten autosleutels gewoon weer te pakken krijgen.

De enige nadelen van deze methode zijn dat je misschien wat verontrustende blikken krijgt van anderen en dat je hiervoor wel enigszins lenig moet zijn. Als je niet aan deze eigenschap voldoet, kun je natuurlijk ook aan iemand anders uitleggen dat de sleutel in de auto ligt, maar de deur op slot is en vragen of zij voor jou door de auto heen willen kruipen.

autosleutel in auto vergeten

Auto Op Slot met Sleutel Erin? Gebruik een Kledinghanger!

Het klinkt misschien wat te simpel, maar het openen van de auto met een kledinghanger is een goede optie als de auto op slot is, maar de autosleutel nog in de auto ligt. Bijna iedereen heeft er wel één in huis, wat dit bovendien een goedkope of zelfs gratis oplossing maakt!

Je maakt gebruik van deze methode door een metalen kledinghanger zo om te buigen dat deze haakvormig wordt. Je volgende stap is dan om de verbogen kleerhanger tussen de portier en het rubber bij het raam te steken. Zo breng je de haak naar binnen.

Vervolgens breng je de hanger rustig omlaag totdat je een metalen object voelt. Dit is het moment om de deur te openen. Je doet dit door de haak van voren, naar achteren en vervolgens naar boven te trekken. Als het goed is, is de deur niet meer op slot en kun je de sleutels uit de auto halen!

Deze methode is schadevrij en goedkoop, maar werkt eigenlijk alleen bij oplegsloten. Daarnaast kan het best veel tijd in beslag nemen om de deur ook daadwerkelijk te openen. Desondanks is het een van de beste methoden om te gebruiken als je de sleutels in de auto bent vergeten!

auto op slot sleutel erin

Sleutel in de Auto Laten Liggen? Vis naar de Deurklink!

Deze methode is vergelijkbaar met de kledinghanger methode, maar biedt iets meer kans op schade. Doe dit daarom alleen als je zeker van je zaak bent. Dit werkt het beste bij auto’s met oplegsloten.

Als de auto dicht is met de sleutel erin, kun je proberen om met een voorwerp naar de deurklink te vissen (ook wel hengelen genoemd). Hiervoor kun je veel dunne voorwerpen gebruiken, zoals een ijzerdraadje of een schoenveter.

Net zoals met de kleerhanger methode, kun je het object door de portier en het rubber bij het raam steken. Daarna probeer je naar de deurklink te vissen en zo van binnenuit de deur te openen. Dat maakt ook dit een goedkope optie om je sleutels weer te pakken te krijgen als je deze in de auto hebt laten zitten.

sleutel in de auto laten liggen

Sleutels in Auto, maar Deur Op Slot? Pak een Schroevendraaier!

Een iets risicovollere methode om te gebruiken als de sleutels in de auto liggen en de deur op slot is, is het openen van het slot met een schroevendraaier. Deze methode kan schade opleveren aan je auto en werkt niet bij alle automerken, maar kan alsnog een uitkomst bieden als andere methoden niet werken.

Als je toevallig een schroevendraaier bij je hebt of er één in de buurt ligt, kun je hem gebruiken om de autodeur te openen. Om dit te doen, voer je druk uit op het slot en probeer je de schroevendraaier naar boven te duwen. Wanneer je dit goed doet, zou de autodeur open moeten gaan.

Let er dus wel op dat dit schade kan veroorzaken. Probeer dit alleen als je zeker van je zaak bent en de andere schadevrije methoden niet werken.

sleutel in auto laten zitten

Auto op Slot met Sleutel Erin? Koop een Loperset!

Een loperset is een goede oplossing als de auto dicht is met de sleutel erin. Deze past namelijk op meerdere sloten, waaronder die van je auto. Zo kun je toch nog de sleutels te pakken krijgen als je die in de auto vergeten bent. Daarnaast is deze methode schadevrij.

Een nadeel hieraan is alleen dat je het maar bij je moet hebben. Je zou er natuurlijk één kunnen bestellen, maar daar gaat wat tijd overheen. Kijk daarom of je er misschien één kunt lenen als je je dichtbij anderen bevindt.

sleutel in auto vergeten

Sleutel in de Auto, maar Deur Op Slot? Bel een Slotenmaker!

Dan komen we toch bij de betaalde oplossingen aan. Een slotenmaker maakt niet alleen sloten, maar beschikt ook over expertise op het gebied van het openen van sloten. Doorgaans kunnen ze relatief snel ter plekke aanwezig zijn om de autosleutels in de auto weer voor je te bemachtigen.

Zorg er overigens wel voor dat je kiest voor een betrouwbare slotenmaker. Hier kom je achter door te kijken of er goede recensies zijn achtergelaten over het bedrijf. Er zijn namelijk ook oplichters aanwezig in het vak. Je vertrouwt toch iemand toe om je auto te openen.

Persoonlijk ken ik nog een goede slotenmaker in Amsterdam. Als je je in de omgeving bevindt, kunnen ze je zeker helpen om je sleutels weer te pakken te krijgen.

De kosten voor het door een slotenmaker laten openen van de auto als deze dicht is met de sleutel erin, liggen doorgaans tussen de 60 en de 150 euro. Dit verschilt per slotenmaker en is vaak afhankelijk van de dag of het tijdstip.

autosleutels in auto laten liggen

Autosleutel in de Auto Vergeten? Bel je Autodealer!

Als de auto op slot is gegaan met de sleutel erin, kun je ook altijd je autodealer bellen. Meestal zijn ze wel bereid om een monteur jouw kant op te sturen. Deze kan je helpen om de deur weer open te krijgen.

Echter kan deze oplossing vrij prijzig zijn en duurt het doorgaans best lang voordat de auto ook daadwerkelijk open is. Indien mogelijk, kan het lonen om een andere oplossing toe te passen.

auto op slot met sleutel erin

Auto Op Slot met Sleutel Erin? Bel de ANWB!

Het bellen van de ANWB kan zeker helpen als je de sleutel in de auto hebt laten zitten. Maar niet alleen de ANWB is bereid te helpen, ook andere pechhulpdiensten kunnen te hulp schieten. Bij de ANWB of één van de andere diensten, is de hulp als auto op slot is met de sleutel erin zelfs vaak meeverzekerd. Dat kan dit een gratis oplossing maken!

Is dit niet voor jou het geval? Dan moet je toch rekenen op een kostenplaatje van zo’n 80 tot 120 euro. Weet in ieder geval dat de ANWB altijd wilt bijspringen als je de sleutel in de auto hebt laten zitten. En zelfs deze 80 tot 120 euro is een beter alternatief dan de volgende noodoplossing.

auto op slot sleutel erin anwb

Autosleutel in de Auto Laten Liggen? Tik een Ruitje In!

Het is misschien de meest voor de hand liggende oplossing, maar tegelijkertijd ook de slechtste. Mijn tip: tik geen ruitje in als je de sleutels in de auto hebt laten liggen!

Maar waarom zou je geen ruitje intikken als de sleutel in de auto ligt en de deur op slot is? Het intikken van een ruitje is immers snel: het biedt gelijk een oplossing. Je kunt direct verder met wat je van plan was.

De reden dat deze oplossing zo slecht is, is op te sommen in drie factoren. Ten eerste levert het intikken van een ruitje glasscherven op. Deze kunnen tijdens het intikken in je ogen terechtkomen. Daarnaast kun je je eraan snijden en is een auto bomvol glasscherven niet echt een optimale situatie.

Ten tweede kunnen er in de tijd dat je de auto alleen laat gemakkelijk spullen uit je auto gestolen worden. Een kapot raam is zeer interessant voor dieven.

En ten derde wordt een raampje dat je zelf hebt ingetikt NIET vergoed door de verzekering. Dit betekent dat je de kosten van het kapotte raampje ook nog zelf mag gaan betalen. En dat is vaak niet bepaald goedkoop.

De combinatie van deze drie factoren levert een oplossing op die alleen maar voor nog meer problemen zorgt. Daarom kun je beter een andere oplossing gebruiken als je de autosleutels in de auto vergeten bent.

sleutel in de auto deur op slot